Publicado 06/03/2018 10:33CET

Sri Lanka declara l'estat d'emergència pels enfrontaments entre budistes i musulmans

Fuerzas especiales de Sri Lanka en un desfile militar
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

COLOMBO, 6 Mar. (Reuters/EP) -

El Govern d'Sri Lanka ha declarat aquest dimarts l'estat d'emergència pels enfrontaments que s'han produït els darrers dies entre la majoria budista i la comunitat musulmana en el districte de Kandy, al centre de la nació asiàtica.

"En una reunió especial del Govern s'ha decidit declarar l'estat d'emergència durant deu dies per prevenir la propagació dels enfrontaments entre comunitats a altres parts del país", ha dit el portaveu governamental, Dayasiri Jayasekara, a Reuters.

A més, Jayasekara ha indicat que les autoritats han decidit emprendre "fortes accions" contra els qui estan instigant la violència a través de les xarxes socials.

L'Executiu ja va anunciar aquest dilluns el desplegament de la unitat d'elit de la Policia, reforçada amb uns 200 militars, per contenir l'onada de violència a Kandy.

Les tensions entre tots dos grups religiosos van ressuscitar l'any passat pel sorgiment de grups extremistes que acusen els musulmans de forçar conversions a l'islam i atacar llocs arqueològics budistes.

En l'últim incident, diversos budistes han incendiat un local regentat per musulmans en resposta a un suposat atac de musulmans que es va saldar amb la mort d'un jove budista.

L'any passat es van registrar fins a 20 atacs contra musulmans, que representen el nou per cent dels 21 milions d'habitants que té Sri Lanka --el 70 per cent són budistes--. Tant el president, Maithripala Sirisena, com el primer ministre, Ranil Wickremasinghe, han promès més protecció per a les minories.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Los hipotecados que firmaron antes de la ley hipotecaria recuperarán los gastos de constitución sin litigar

 2. 2

  El Gobierno se prepara para declarar el estado de alarma este domingo en un Consejo de Ministros extraordinario

 3. 3

  Madrid prohíbe todas las reuniones desde las 00 a las 6 horas y vuelve a restringir movilidad por zonas básicas

 4. 4

  El barco más pequeño de la Tierra

 5. 5

  Asturias solicita el estado de alarma y decreta el cierre de Oviedo, Gijón y Avilés