Publicado 17/01/2022 17:33

Stadler guanya un contracte de 4.000 milions d'euros amb el seu tramvia valencià Citylink

Tramvia de Stadler
STADLER

   MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

   Stadler ha aconseguit el contracte més important de la seua història, valorat en fins a 4.000 milions d'euros, per a la fabricació i entrega a Alemanya i Àustria de fins el 504 tramvies Citylink, que es fabrica en la planta que la multinacional suïssa té en Albuixech (València).

   De fet, el primer contracte per a aquest tipus de trens es remunta a l'any 2003, sent Ferrocarrils de la Generalitat valenciana la primera institució a fer una comanda d'aquest tren. Ara, per exemple, els tramvies que circulen d'Alacant a Benidorm i Denia són d'aquest tipus.

   Segons informa la companyia en un comunicat, l'últim contracte de 4.000 milions d'euros ho ha demanat un consorci de sis operadors alemanys i austríacs, que els utilitzaran per al seu projecte VDV-Tram-Train, operant, per exemple, en la ciutat de Karlsruhe (Alemanya).

   L'acord començarà inicialment amb la fabricació de 246 vehicles Citylink, per un volum aproximat de 1.700 milions d'euros, i es mantindrà l'operació d'adquirir altres 258 tramvies per l'import restant. A més, també s'inclourà el seu manteniment per un període de fins a 32 anys.

   "Ens enorgulleix haver guanyat aquesta licitació internacional amb el nostre concepte provat de vehicle. Per a dissenyar un vehicle 'tren-tram' es necessita experiència i aquest contracte també requereix la capacitat de combinar solucions estàndard amb solucions personalitzades", ha assenyalat el president i conseller delegat de Stadler, Peter Spuhler.

   Tots els vehicles estaran compostos de tres mòduls, encara que, en funció de la destinació i del client, podrà variar la longitud, el nombre de portes, l'altura d'entrada i de l'acoblament, així com el disseny interior dels combois.

   Tots els vehicles disposaran d'aire condicionat en la zona de passatgers i en la del conductor, així com d'àrees multifuncionales de disseny flexible amb dos espais per a usuaris de cadires de rodes.