Publicado 25/11/2022 11:40

La startup valenciana UNAWheel, guardonada en els Premis Factual Award

La startup UNAWheel, guardonada amb els premis Factual Award
UNAWHEEL

   VALÈNCIA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La startup UNAWheel ha sigut guardonada amb el premi Factual Award 2022, que reconeix aquelles Pimes de recent creació del sector de la mobilitat dedicades a fer les ciutats més sostenibles i habitables. Amb seu a València, l'empresa participa en el programa d'acceleració del MiV (Mobility innovation València).

   UNAWheel adapta la part davantera de patinets elèctrics, incloent el motor i la bateria, a la majoria de les cadires de rodes del mercat, convertint-les en un dispositiu de mobilitat "lleuger i potent", segons ha explicat la firma en un comunicat.

   Amb una potència de 450 W, pot aconseguir una velocitat de fins el 25 quilòmetres per hora i una autonomia de 25 quilòmetres. Una cadira de rodes recorre en un dia, una mitjana d'entre 1 i 5 quilòmetres.

   El CEO d'UNAWheel, Nikolay Yudin, ha assenyalat que "la mobilitat i el transport han evolucionat durant els últims 100 anys de manera increïble; en canvi, a nivell general, les cadires de rodes en termes de desplaçament no s'han desenvolupat tant", per la qual cosa volen "revolucionar-les i donar-li oportunitats reals als qui tenen mobilitat reduïda".

   Quatre startups finalistes del Factual Award 2022 van defendre aquest dijous les seues propostes a Barcelona, en el marc de Micromobility Spaces, una trobada d'experts, principals actors del sector públic i privat, per a analitzar la micromobilitat com a futur del transport urbà amb un enfocament marcat per la sostenibilitat i la innovació.

   Organitzada per la consultora Factual, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, també es van mostrar les noves tendències del sector i projectes en micromovilidad, promoguts per organitzacions internacionals com l'EIT Urban Mobility o iRAP. La Pime guanyadora rep un premi de 3000 euros i una sèrie de sessions en mentoring impartides per experts del sector.

Contador