STEPV valora el compromís de la Conselleria per "resoldre les incidències horàries" del professorat d'orientació

Archivo - Arxive - Imatge de recurs d'un aula escolar
GVA - Archivo
Publicado: jueves, 6 octubre 2022 18:42

   VALNCIA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat educatiu STEPV ha valorat el compromís de la Conselleria d'Educació per "resoldre les incidncies horries i de funcions" que afecten al professorat d'orientació en els centres d'educació infantil i primria (CEIP).

   Dilluns passat, una representació de STEPV es va reunir amb la directora general d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés, per a tractar "la problemtica que continua tenint" el professorat d'orientació educativa després de la seua integració en els CEIP el curs passat, segons ha informat l'organització sindical en un comunicat.

   Aquestes "incidncies", puntualitza STEPV, es resumeixen en quatre blocs: manca de flexibilitat en l'horari per a realitzar les seues funcions, obligatorietat de realitzar funcions que no els corresponen, empitjorament de les seues condicions laborals i manca de recursos materials per a desenvolupar el seu treball.

   Sobre la primera qüestió, el sindicat ha assenyalat que, encara que les instruccions d'inici de curs d'infantil i primria aclareixen que disposen de cinc hores flexibles en el seu horari setmanal, "la realitat és que no tots els centres ho estan aplicant". STEPV apunta sobre aquest tema que aquestes hores són necessries per a la realització, per exemple, de reunions externes amb institucions o entitats.

   Així, la directora general s'ha comproms a reunir la inspecció educativa per a "revisar els horaris i dotar-los de la flexibilitat requerida per a poder exercir les seues funcions". També treballa perqu el programa Ítaca "s'adapte a aquesta flexibilitat" a l'hora d'incorporar l'horari d'aquest professorat.

   A més, a instncies de STEPV, la Conselleria també ha acceptat convocar a l'Associació de Directores i Directors d'Infantil i Primria per a "aclarir" l'horari d'aquest professorat i les funcions que tenen, que són "diferents a la resta de mestres".

   Sobre les funcions, la directora general ha indicat que est "a punt" de publicar-se l'orde que desenvolupa el decret d'Orientació, en el qual es detallen les funcions del personal d'orientació, i confia que a servisca per a "evitar que desenvolupen altres funcions que no els correspon".

   En aquest sentit, STEPV assenyala que ha facilitat una llista de queixes del professorat d'orientació, "precisament pel nombre de tasques que se'ls estava assignant en determinats centres i que collisionen amb les seues funcions, com a substitucions, gurdies de vigilncia i no d'observació, gurdies a la vesprada en centres amb jornada continuada, obligatorietat de formar part de comissions o cicles, i un llarg etctera".

   Sobre aquesta situació, la Conselleria ha informat que el professorat d'orientació pot comunicar a la seua inspecció o a la coordinació d'orientació territorial aquestes incidncies "si no es resolen en el centre perqu siguen solucionades".

   Quant a la resta de condicions laborals, com la prdua del complement de SPES o del cobrament de la caporalia de departament que no existeix en els CEIP, STEPV ha reclamat que la coordinació d'equip d'orientació o de zona fora "assimilada als complements anteriors". Per, de moment, la Conselleria "només ha regulat que es puntuen aquestes coordinacions en els procediments selectius o de mobilitat".

   Finalment, sobre "la manca de recursos materials", el departament que encapala Raquel Tamarit ha informat que els centres han d'assignar una partida pressupostria per a les necessitats del professorat d'orientació i, "bviament, han de tindre un espai i material d'oficina, incls un ordinador, per a realitzar les seues tasques". "Volien gestionar una partida prpia per no ha sigut possible i, per tant, s'ha de reservar del pressupost del centre", ha afegit.

   STEPV va convocar aquest dimecres una nova assemblea de professorat d'orientació per a informar sobre la reunió i es va acordar donar un termini, fins al 15 d'octubre, a la Conselleria perqu convoque les reunions amb inspecció i direccions perqu comencen a "resoldre les incidncies". En cas contrari, el sindicat ha acordat convocar noves mobilitzacions, com la del passat 30 d'abril.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià