Sturgeon diu que el Brexit reforça la causa de la independència d'Escòcia i que convocarà una altra consulta

Publicado 15/11/2018 16:53:08CET

MADRID, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha assegurat aquest dijous que la causa de la independència del territori està agafant força "cada dia" i que, per això, presentarà els plans per a la celebració d'un nou referèndum.

"Tornaré a la cambra i donaré a conèixer el meu punt de vista sobre això, els detalls, quan tinguem claredat", ha dit davant el Parlament regional la líder nacionalista escocesa, que s'ha mostrat molt crítica amb el text d'eixida de la UE acordat pel Govern britànic amb Brussel·les.

Després de reconèixer que encara cal esperar la votació del Parlament britànic sobre l'acord i "com es desenvolupa la saga", s'ha mostrat convençuda que podrà complir la seua promesa d'un segon referèndum d'independència.

"No tinc dubtes que Escòcia tindrà l'oportunitat d'escollir de nou sobre la qüestió de la independència i quan ho faça, confie que Escòcia triarà ser un país independent", ha sostingut la ministra principal, segons informa el diari local 'The Scotsman'.

Sturgeon ha denunciat que el Govern escocès ha estat marginat en la negociació del Brexit per Londres i també s'han minat les competències del Parlament escocès.

"La causa per la independència s'ha fet més forta cada dia i quan més prompte aquest Parlament siga independent, més prompte aquest país serà independent i no estarà més a la mercè de governs 'tories' que no tenen en ment els nostres millors interessos", ha asseverat. "Aquest dia arribarà i quan ho faça no tinc cap dubte que Escòcia triarà ser independent", ha insistit.

colaboracio