Publicado 02/12/2021 10:44CET

Sud-àfrica reitera el seu descontentament amb les prohibicions de viatge "no científiques i discriminatòries"

Archivo - Arxiu - El president de Sud-àfrica, Cyril Ramaphosa
Tobias Schwarz/AFP POOL/dpa - Archivo

   MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   El president de Sud-àfrica, Cyril Ramaphosa, ha tornat a traslladar el seu descontentament per les prohibicions de viatge a Sud-àfrica imposades a nivell internacional, les quals considera "no científiques i discriminatòries".

   Ramaphosa es troba immers en una gira d'alt nivell per la regió occidental del continent africà i, en la seua parada a Nigèria, ha agraït al president d'aquesta nació, Muhammadu Buhari, el missatge que llança el seu Govern en celebrar la reunió.

   "La solidaritat que expressa vosté (Buhari) i el Govern de Nigèria envia el missatge més contundent. Diu que, com a països africans, estem units contra la imposició de restriccions arbitràries i discriminatòries que no només són acientífiques, sinó contràries a nivell productiu a llarg termini", ha assenyalat.

   Ramaphosa ha detallat que els mandataris de la Costa d'Ivori, Ghana o el Senegal, nacions que visitarà al llarg d'aquest gira, també es mouen en els mateixos termes, arreplega el portal sud-africà News24.

   "Açò és una pandèmia mundial, i superar-la requereix que col·laborem i treballem junts com a col·lectiu", ha asseverat el mandatari sud-africà, apel·lant a l'agermanament d'Àfrica i al de la comunitat internacional.

   De la mateixa manera, ha lamentat que aquestes prohibicions generaran un dany "considerable i durador" en les economies de les nacions afectades per les mesures.

   La visita de Ramaphosa té lloc quan la majoria de la comunitat internacional ha reforçat les seues mesures de prevenció de contagis de coronavirus, especialment amb la prohibició de viatjar a Sud-àfrica i altres països de la regió sud del continent davant l'aparició d'una nova variant del virus, ómicron.

   Finalment, el president sud-africà ha convidat a la resta de nacions africanes al fet que no actuen com els països d'altres continents i no imposen prohibicions de viatge.

   Per la seua banda, Buhari s'ha referit als acords bilaterals i vinculats a futurs negocis en el marc de l'Àrea de Lliure Comerç Continental d'Àfrica. "Hem de fer més per a aconseguir la integració entre les dos economies", considera el mandatari nigerià.

colaboracio