Publicado 28/09/2020 19:01CET

El sumari de Kitchen inclou àudios de Villarejo reconeixent que li "van encarregar maldats per a salvar el Barbes"

L'extresorer del PPLuis Bárcenas i l'excomisario de la Policia José Manuel Villarejo
EUROPA PRESS - Archivo

Afirma que l'expresident Rajoy "podria estar pres"

MADRID, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional va intervenir àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo inclosos en el sumari del 'cas Kitchen' en el qual ell mateix reconeix que li han encarregat "maldats per a salvar el cul al Barbes", en al·lusió a l'expresident del Govern Mariano Rajoy, tantes que "podria estar pres". També al·ludeix a altres exdirigents del PP com María Dolores de Cospedal i Rodrigo Rato, a qui atribueix una frase reconeixent que tant ell com Rajoy han "'trincado'" sobres amb diners.

Així consta en un ofici de la Unitat d'Assumptes Interns amb data de 4 de maig del 2020, al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual Villarejo conversa abans de la seua detenció al novembre del 2017 amb periodistes sobre qüestions relatives a les suposades ordres que va rebre per a, diu literalment, "amagar cent caixes de la Gürtel" l'any 2009.

En les converses gravades, Villarejo manifesta el malestar per la manera en el qual va finalitzar la seua etapa en el servici actiu en la Policia Nacional "malgrat els delicats servicis en els quals reconeix haver intervingut".

"Les maldats que m'han encarregat a mi per a salvar-li el cul al Barbes", diu l'excomissari, que afig segons la transcripció policial: "No et pots ni imaginar! Que podia estar pres! El president del Govern, eh, per moltes coses... i s'han perdut papers i s'han perdut caixes i s'han perdut moltes coses (...) i operacions de tal, dir, escolta en tal lloc hi ha papers de Bárcenas, cal anar a trencar-los".

Contador
colaboracio