La Supercopa d'Espanya es convertirà en una 'Final Four' i es disputarà en l'estranger

Esmorze Esportiu d'Europa Press amb Luis Rubiales, president de la Reial Federac
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado 19/2/2019 12:11:09CET

MADRID, 19 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha anunciat que la Supercopa d'Espanya canviarà de format el pròxim estiu per a convertir-se en una 'Final Four' entre els dos primers classificats de LaLiga i els finalistes de la Copa del Rei que es disputarà fora d'Espanya, proposta que espera aprovar a l'abril en l'assemblea general de la RFEF.

"La Supercopa d'Espanya es jugarà fora d'Espanya. Elevaré a la pròxima Assemblea un nou canvi de model perquè hi haja una 'Final Four' en la qual participaran els finalistes de Copa i el primer i segon de LaLiga. Si hi ha coincidència tirarem de la classificació històrica de la Copa del Rei. Amb aquest nou model aconseguim fer participar altres clubs professionals d'una manera important. Es jugarà en un període de quatre o cinc dies i esperem aprovar-ho a l'abril. Obri el ventall al fet que hi haja dos o tres clubs més que puguen entrar en una generació d'ingressos", va anunciar Rubiales en els Esmorzars Esportius d'Europa Press, patrocinats per Liberbank, Loteries i Apostes de l'Estat (LAE) i Repsol.

D'aquesta forma, la Supercopa fa un pas més en la seua evolució, després que el passat estiu es disputara per primera vegada fora d'Espanya, concretament a Tànger (el Marroc), on el Barcelona va guanyar el títol davant el Sevilla a partit únic (2-1). En principi, la idea és que en la pròxima edició s'enfronten en semifinals el campió de Copa contra el segon de LaLiga i el subcampió de Copa contra el campió de LaLiga.

Preguntat amb la seua opinió contrària a la intenció de LaLiga de disputar partits en l'estranger, Rubiales va recordar que en la Supercopa "no es corromp el principi bàsic de la competició que un local jugue a casa". "Els tornejos neutrals i a l'estiu no produeixen un desmesurat interés en la massa social dels clubs. Veiem una oportunitat per a la 'Marca Espanya' sense que s'atempte contra els principis esportius", va explicar.

En aquest sentit, el president de la RFEF va recordar que "FIFA va ser molt clara" en la seua negativa a disputar el Girona-Barcelona a Miami, una proposta que finalment no va arribar a bon port. "Si algun dia canvia el seu criteri sent nosaltres una peça del trencacaps haurem de fer cas del que ens diguen. Però per descomptat nosaltres veiem que es trenca l'essència de l'esport si impedeixes algú jugar a casa només per qüestions econòmiques", va reiterar.

colaboracio