El Suprem confirma l'anul·lació del decret de jubilació forçosa en Sanitat

Expedient mèdic
PIXABAY
Actualizado 15/12/2017 18:45:15 CET

VALÈNCIA, 15 Dic. (EUROPA PRESS) -

La secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat l'anul·lació del decret de la Generalitat Valenciana que obligava el personal sanitari a jubilar-se, de manera forçosa, als 65 anys.

D'esta forma, l'alt tribunal rebutja el recurs de cassació interposat contra una sentència prèvia, dictada el 26 de febrer de 2016, pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, que deixava sense efecte la norma --a instàncies de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF)--, informa este sindicat a través d'un comunicat.

En la seua resolució, el Suprem veu "inconsistència" en les al·legacions presentades per la Generalitat i recolza la sentència del TSJ en confirmar que "la seua motivació no és de cap manera insuficient".

Desestima l'argument de l'administració autonòmica, li recorda que no té opció de recurs de cassació i li imposa 3.000 euros en costes processals.

300 FACULTATIUS AFECTATS

CSIF calcula que són més de 300 els facultatius afectats als quals Conselleria de Sanitat haurà de readmetre i abonar salaris no pagats.

El sindicat recorda que la sentència del TSJ de febrer de 2016 anul·lava els articles que, en el decret 136/2014 de 8 d'agost, estableixen la jubilació forçosa del personal estatutari de Conselleria de Sanitat.

En la seua resolució confirmava el dictamen previ del Consell Jurídic Consultiu en assenyalar que "el Govern valencià no està habilitat per a regular un "dret" a la jubilació, com tampoc un "dret" a la prolongació de l'activitat.

El sindicat afig que eixa decisió del TSJ que ara ha ratificat el Suprem estimava el recurs interposat per CSIF contra el Decret 136/2014 i declarava la nul·litat dels seus articles 3; 4,2 b i articles 6.2, lletres a, b i c i 6.3, apartats a i b. La sentència defenia la prolongació en el servei actiu per un període inicial d'un any, prorrogable anualment a instàncies de l'interessat, i com a màxim fins a l'edat de 70 anys.

La central sindical assenyala que "la importància de la sentència ara confirmada radica igualment en l'anul·lació de l'apartat segon de l'article 6, que estableix els criteris per a denegar la prolongació del servei actiu".

colaboracio