Publicado 13/05/2021 10:30CET

Motoristes de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya es manifesten contra els peatges i l'ús del airbag

Motorista
EUROPA PRESS

       ((Preguem substituïsquen aquesta notícia per un error en la data de la celebració de la manifestació, que no tindrà lloc aquest 13 de maig sinó de juny. Disculpen les molèsties))

    VALÈNCIA/MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

   Motoristes de tota Espanya es manifestaran el dijous 13 de juny de manera simultània en més de 20 ciutats, entre elles les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana, per a reclamar que no s'implante l'ús obligatori del airbag, i contra la possibilitat d'implantar peatges en les autovies.

   La plataforma ciutadana Unión Internacional para la Defensa de los Motociclistas argumenta que les administracions públiques "cobren denúncies, taxes i impostos suficients per a sufragar el seu manteniment, derivats de l'ús i gestió de vehicles".

   Així mateix, demanen que es reduïsca el pagament d'ús d'autopistes de peatge per a motocicletes, no equiparant-les als vehicles turisme i establint-les en una escala inferior i proporcional al desgast derivat de les seues instal·lacions.

   Els motoristes sol·liciten que s'incremente la velocitat en autopistes a 130 km/h, que es reforme el Reglament General de Circulació permetent l'ús d'intercomunicadors en els cascos de protecció i la circulació pel voral practicable en casos de congestió estàtica del trànsit a velocitat moderada, i que es reduïsca l'IVA dels equips de seguretat per a motociclistes.

   Igualment, reclamen millores de seguretat en les barreres de seguretat, el ferm de carreteres i carrers, les marques vials i que se senyalitzen "de forma adequada i complint amb la llei" tots els perills.

   D'altra banda, volen que la Direcció general de trànsit (DGT) "deixe d'assetjar als ciutadans motociclistes tractant d'imposar mesures de llast a l'ús de les motocicletes, dificultant l'accés" a aquest mitjà de mobilitat personal, i al costat de la resta de les administracions públiques competents en matèria de la seguretat vial, "vigilen també els incompliments legals relatius al mal estat de conservació de les carreteres".

   Entre altres reclamacions, els motoristes demanen que es millore la investigació dels sinistres de trànsit, identificant els factors reals directes o indirectes dels accidents per a determinar les mesures preventives adaptades a la realitat de les circumstàncies; així com un protocol d'investigació d'accidents de trànsit per a tots els cossos policials i l'unificació de la formació dels investigadors.

   També sol·liciten que "les fiscalies de seguretat vial perseguisquen els responsables que, tenint l'obligació de mantindre la carretera en les millors condicions possibles de seguretat vial, no restitueixen la seguretat de la via (article 385.2 del Codi Penal) i que els ajuntaments reconeguen la motocicleta com un mitjà de transport d'alta eficiència, permetent el seu ús en zones de baixes emissions".

   Els motoristes tenen previst mobilitzar-se en els carrers de Madrid, Barcelona, Girona, Alacant, València, Castelló, Cadis, Còrdova, Granada, Màlaga, Jaén, Sant Sebastià, Gijón, Mèrida, Vigo, León, Valladolid, Zaragoza, Logronyo, Palma de Mallorca, Santander i Las Palmas de Gran Canària.

colaboracio