Tardà rebutja les protestes dels CDR el 21D i diu que ERC no considera necessària la vaga de fam

Joan Tardà al Congrés dels Diputats
Oscar del Pozo - Europa Press
Publicado 13/12/2018 12:52:52CET

MADRID, 13 Dic. (EUROPA PRESS

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha rebutjat aquest dijous les protestes previstes pels Comitès de Defensa de la República (CDR) - per al proper 21 de desembre, amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, i sobre la vaga de fam que protagonitzen els presos sobiranistes de JxCat ha assenyalat que ERC no la considera "necessària".

"El Govern espanyol té tot el dret a fer on vullga el Consell de Ministres i la ciutadania té tot el dret d'entendre que no és una decisió encertada", ha assegurat en una entrevista a TVE, recollida per Europa Press.

En aquest sentit, ha assenyalat que celebrar la reunió ministerial la mateixa jornada que es compleix l'aniversari dels comicis catalans convocats en virtut de l'aplicació del 155 "pot entendre's com una provocació" per alguns sectors.

Si bé, el dirigent d'Esquerra s'ha deslligat de les mobilitzacions previstes pels CDR contra la presència de l'Executiu central a Barcelona. "Crec que la República catalana no la construirem amb passamuntanyes. Tenim clar com ha d'implementar-se la República: per acumulació de forces", ha assenyalat.

Segons Tardà, l'independentisme ha demostrat que l'única via possible és la cívica i pacífica, i ha assegurat que "si hi ha sang" la independència no valdria la pena. "Tot comença i tot acaba en la democràcia", ha subratllat.

Sobre l'apel·lació del president català, Quim Torra, al procés d'independència d'Eslovènia, Tardà ha assegurat que el president català va voler expressar la seua admiració per l'"adhesió" i la "victòria" eslovena en el referèndum. "Crec que o s'han malinterpretat les seues paraules o no va saber explicar-ho", ha al·legat.

VAGA DE FAM DELS PRESOS DEL PDECAT

Preguntat per la seua valoració de la vaga de fam dels presos de JxCat, Tardà ha recalcat que es tracta d'una "anellada davant de la situació "anòmala", que travessen els presos independentistes.

"Em sap greu pel sacrifici, que la vaga de fam puga ser un crit d'alarma davant d'aquesta situació és molt lloable. ERC no ho ha fet perquè ha considerat que no era necessari", ha dit.

colaboracio