Publicado 03/12/2021 16:14CET

'Teatre a la Bene' incorpora actors amb discapacitat visual aquest diumenge

El 'Teatre a la Bene'
DIPUTACIÓN DE VALENCIA

   VALÈNCIA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

   El cicle 'Teatre a la Bene' de la Diputació de València explora aquest diumenge vies d'integració social amb la representació de l'obra 'Romances de ciego' de la mà de la companyia Samaruc, vinculada a l'ONCE i que inclou actors i actrius amb i sense discapacitat visual.

   En paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, el 'Teatre a la Bene' "adopta també un caràcter més social i inclusiu amb la col·laboració de la companyia Samaruc, un projecte teatral nascut a València en el si de la Fundació ONCE".

   El projecte de Samaruc compta ja amb 25 anys de vida i que ha obtingut nombrosos premis de la crítica especialitzada, entre ells un premi MAX en 2013, així com uns altres als actors i actrius de la companyia, i ha sigut representada en el Festival d'Almagro amb un bon acolliment.

   A més, Samaruc desenvolupa una gran tasca social i permet recuperar i reinterpretar els clàssics del teatre, des de la comèdia i el drama grec fins als clàssics del teatre espanyol, sempre amb la finalitat d'integrar a persones amb discapacitat visual, segons ha posat en valor la Diputació en un comunicat.

   Aquest diumenge dia 5, en els patis del Centre Museístic la Beneficència del carrer Corona, en sessió a les 11 i a les 12.45 hores, es representarà l'obra 'Romances de ciego', una peça que arreplega l'esperit itinerant dels cecs que, des de l'Edat Mitjana i fins al segle XIX, recorrien els pobles transmetent històries de vida, relats humorístics i romanços que han enriquit la cultura popular.

   Amb aquesta obra, Samaruc teatre tracta de trobar un punt de convergència entre les arts i la cultura amb la integració de les persones que pateixen diferents graus de discapacitat visual.

colaboracio