Publicado 05/10/2022 14:35

Tello presenta la seua candidatura a la llista de Compromís i diu que les bases d'Iniciativa decidiran la seua quota

Archivo - La regidora de Compromís en l'Ajuntament de València, Glòria Tello, en imatge d'arxiu
JOSE JORDAN/AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo

   L'edil explica que no és d'anunciar les seues decisions en xarxes perquè entén la política com "un treball col·lectiu"

   VALÈNCIA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La regidora delegada d'Acció Cultural i de Benestar Animal en l'Ajuntament de València, Glória Tello, ha presentat la seua candidatura per a estar en la llista electoral de Compromís per a les pròximes eleccions municipals, amb els avals necessaris, i sobre aquest tema ha recalcat que en Iniciativa --un de les tres forces que sustenten la coalició-- han acordat per unanimitat que seran les seues bases els qui decidisquen qui d'ells va en els llocs d'eixida perquè és "més honest i democràtic" que ho decidisca una comissió negociadora.

   Tello, després de presentar la 37º edició de la Mostra, ha confirmat sobre aquest tema que el diumenge va presentar la seua candidatura sustentada per 18 avals --són deu els necessaris-- i ha aclarit que la seua forma de ser no és d'anunciar les coses per Twitter. "Ho veig molt individualista i jo entenc la política d'una manera més de treball col·lectiu", ha raonat.

   Així mateix, ha assenyalat que l'Executiva d'Iniciativa va aprovar per unanimitat que els candidats d'aquest partit que vaja en els llocs d'eixida de Compromís --integrat a més per Més --antic Bloc-- i Els Verds-- els triaran les bases en una Assemblea i no en una comissió negociadora de molts partits.

   Això no lleva --ha aclarit-- que Iniciativa tinga persones designades per a aquesta comissió negociadora per a consensuar altres aspectes com el calendari.

   Preguntada per si la tensió entre Iniciativa i Més generada després de l'anunci de Joan Baldoví a concórrer a les primàries per a la Generalitat pot traslladar-se a les llistes municipals, ha comentat: "Som tres partits i dels altres dos no puc dir molt, però en el nostre si que hem exigit triar els nostres candidats perquè ens pareix més correcte, més íntegre, i molt més transparent i democràtic.

   Tello ha explicat que es presenta amb la voluntat de poder seguir gestionant les seues àrees actuals --"jo no tinga aspiracions de ser alcaldessa ni gens d'això", ha aclarit-- perquè li fan "feliç". "Són les dos que vaig triar i tinc la sort que em tocaren", ha assenyalat.

   Així, ha apuntat que li agradaria poder veure acabat el centre nou per a animals abandonats que s'està construint en la ronda nord i la rehabilitació de la muralla islàmica, a més de per descomptat de la del Palau de la Música que van "molt avançades".