'Tornada a les arrels': menús amb origen valenci que cuiden la biodiversitat

Publicado: jueves, 27 febrero 2020 11:00

VALNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

La iniciativa 'Tornada a les arrels' torna un any més per a posar en la taula dels consumidors el patrimoni agrícola de la Comunitat Valenciana de la m del restaurant Casa Montaña, la Generalitat Valenciana i Fundació Global Nature (FGN) amb menús que cuiden la biodiversitat.

En l'actualitat, de les milers de varietats de cereals existents a penes un grapat dominen els mercats, igual que ocorre amb les verdures, la fruita o els centenars de races de bestiar de tot tipus. Aquesta iniciativa tracta de posar en la taula dels consumidors la biodiversitat agrícola de la regió amb plats dissenyats amb afecte per a assenyalar aquesta situació i revertir-la.

L'acció es desenvolupa dins del 'Valncia Culinary Festival' amb tres esdeveniments en els quals participen restauradors, crítics gastronmics, premsa especialitzada, administració, productors i ONG.

El primer d'ells ha sigut un debat sota el títol 'Cuinant pel canvi climtic: reptes per al present', celebrat el 20 de febrer que va deixar conclusions com la responsabilitat que té el sector de la restauració a transmetre valors i suggerir patrons de consum sostenibles.

El segon són menús basats en varietats locals de verdures, olis i vins de varietats autctones i en el cas del peix, d'espcies amb certificat de pesca sostenible. Aquest dijous és el primer d'ells i el dia 5 de mar hi haur un altre.

"Es tracta de recuperar alehores per a tornar a produir productes ja oblidats. No només es conserva biodiversitat, sinó que a més es refora la filosofia de Casa Montaña d'apostar per un producte autntic, de qualitat i diferenciat", explica el tcnic de FGN Jordi Domingo.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià