Torrent assumirà les conseqüències de la moció de la CUP sense posar en risc els funcionaris

Publicado 12/11/2019 18:22:51CET
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, intervé en una sessió plenària.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament català, Roger Torrent, està disposat a assumir les conseqüències que es deriven de l'aprovació aquest dimarts de la moció de la CUP sobre exercir l'autodeterminació després de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC), però no posarà en risc els funcionaris de la cambra.

Fonts de la presidència del Parlament han explicat que Torrent entén que són els responsables polítics els que han d'assumir responsabilitats i no els funcionaris, després que el lletrat major de la cambra, Joan Ridao, s'haja pronunciat en contra de publicar la moció en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (Bopc).

Així, recorden que la publicació en el Bopc és una potestat dels serveis jurídics, que també han sigut requerits pel Tribunal Constitucional (TC), i per això aquestes fonts expressen la seua solidaritat "antirepresiva" amb ells per haver d'exercir les seues responsabilitats en aquest context.

També reiteren que Torrent sempre defensarà i garantirà que en el Parlament puga parlar-se de tot i que no convertirà la Mesa en un "òrgan censor", per la qual cosa no vetarà iniciatives parlamentàries i farà respectar la llibertat d'expressió dels diputats en totes les circumstàncies.

A més, consideren inacceptable que el Govern continue "amb la judicialització i els intents de censura" del Parlament, i criden el Govern espanyol a abordar una solució al conflicte que passi pel diàleg i no pels tribunals.

Contador
colaboracio