Torrent no descarta presentar una querella pel seu "espionatge polític"

El president del Parlament, Roger Torrent
David Zorrakino - Europa Press
Publicado: miércoles, 15 julio 2020 11:27

Avisa que eixiran més noms de polítics independentistes que han sigut objectiu del Pegasus

BARCELONA, 15 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament catal, Roger Torrent, ha assegurat aquest dimecres que no descarta presentar una querella després d'haver sigut víctima d'un presumpte cas de "espionatge polític", i que mirar de parlar-ne amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i probablement també amb el vicepresident, Pablo Iglesias.

"No descarte una querella, hi treballa l'equip d'advocats. La querella pot ser contra algú o per descobrir qui hi ha darrere. Aix és el que hauria de fer el Govern espanyol, hauria de ser el primer interessat a investigar i depurar les responsabilitats que toque i garantir que acabe la guerra bruta contra l'independentisme", ha recalcat en una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press.

Per Torrent, si el Govern central coneixia els fets vol dir que "cooperava en la comissió d'un delicte, i aix és gravíssim, i si no n'era conscient hi ha una negligncia important perqu aleshores hi ha aparells de l'Estat que funcionen pel seu compte, i aix és un perill".

També ha explicat que es posar en contacte, telefnicament i per carta, amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, per demanar-li explicacions tenint en compte que el Centre Nacional d'Intelligncia (CNI) depn de la seua cartera, i enviar una carta a organismes internacionals de defensa dels drets fonamentals.

En parallel, contactar amb els líders socials, sindicals i polítics internacionals amb els quals es va reunir entre maig i abril del 2019, període en el qual presumptament va ser objecte del programari espia Pegasus, per avisar-los que "indirectament" s'han vist afectats els seus drets fonamentals.

"En aquest moment teníem una agenda internacional important. Recorde que em vaig reunir amb la comissria europea dels drets humans en el Consell d'Europa, Dunja Mijatovic", ha precisat Torrent, que també ha deixat clar que la Generalitat no disposa d'aquest programari.

Per Torrent és incompatible en un estat de dret: "Aix es fa per espionatge polític, és illegal absolutament. No hi ha cap base jurídica per fer-ho. Ens han vulnerat el dret a la intimitat i el dret en tenir unes comunicacions segures".

Quan li han preguntat qui l'ha espiat, ha explicat que els investigadors li han traslladat que tots els indicis indiquen que darrere es troba l'Estat espanyol, malgrat no disposar de "proves concloents", i ha avisat que no es quedaran de braos plegats per mirar d'identificar els responsables.

INICIATIVES A EUROPA

Després de la iniciativa que s'ha presentat al Congrés, Torrent ha explicat que també impulsaran mesures al Parlament i a l'Eurocambra perqu "Europa s'hi hauria de posicionar, perqu un dels seus estats utilitza un programari per a finalitats illegals i illegítimes".

A més del seu nom, s'ha mostrat convenut que eixiran més noms de polítics independentistes presumptament objectius del programari Pegasus, per no ha volgut donar noms.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià