Publicado 01/07/2022 14:34

Un total de 21 vols de Ryanair a València i Alacant pateixen retards durant la quarta jornada de vaga

Archivo - Arxiu- Avions de l'aerolínia Ryanair
MARCIN NOWAK / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

   VALÈNCIA/MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 21 vols amb origen o destinació en els aeroports de València i Alacant-Elx han patit retards en la quarta jornada de vaga dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair, segons ha informat ÚS.

   En concret, en l'Aeroport de València s'han retardat cinc vols d'eixides i tres d'arribada, mentre que l'Alacant-Elx s'han retardat cinc eixides i huit arribades.

   Els sindicats USO i Sitcpla van convocar aquesta vaga per als dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, en les deu bases de l'aerolínia a Espanya --Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma de Mallorca--.

   A més, els sindicats USO i Sitcpla han denunciat que Ryanair ha tornat a practicar "esquirolatge transnacional" aquest divendres portant a tripulacions d'altres bases per a operar amb origen a Espanya.

   En el conjunt d'Espanya, la vaga ha provocat una cancel·lació, d'un vol entre Barcelona El Prat i Milan Bergamo. S'han retardat 46 eixides i 69 arribades.

   USO denuncia que Ryanair ha tornat a practicar "esquirolaje transnacional" aquest divendres portant a tripulacions d'altres bases per a operar amb origen a Espanya.

   Segons informen USO i Sitcpla, l'aerolínia estaria "incomplint la legislació espanyola i el dret comunitari", tenint constància que està utilitzant a tripulants portuguesos i extracomunitaris, en concret del Regne Unit. La plantilla està recaptant dades de tots els vols per a presentar les corresponents denúncies davant Inspecció de Treball en cada ciutat.

   De moment, el sindicat assenyala que ja es té constància que han infiltrat a personal no espanyol almenys en vols amb origen Barcelona-El Prat i Santiago de Compostel·la.

   En l'aeroport del Prat, "el més afectat per aquesta pràctica il·legal", Ryanair ha incorporat a treballar durant aquesta setmana a la nova promoció de tripulants britànics. Així, els sindicats expliquen que "en lloc de començar en les seues bases, les quals estan assignades al Regne Unit, estan operant en Espanya els vols afectats per la vaga, vulnerant el dret constitucional a la vaga i passant per damunt del dret espanyol i comunitari".

   El responsable de Vol d'USO Sector Aeri, Ernesto Iglesias, ha assegurat que aquesta pràctica s'està donant en totes les bases d'Espanya i que tenen constància que la Inspecció de Treball ha "caçat" a diversos TCP a Barcelona i Màlaga que estaven treballant sota la pràctica de l'"esquirolatge".

   Iglesias ha recordat que l'aerolínia ja va fer el mateix la passada setmana portant tripulació del Marroc per a operar en la base de Màlaga, la qual cosa està posada en coneixement de les autoritats.

   A més, ha assenyalat que espera que l'aerolínia "cesse en la seua actitud, torne a la negociació i evite més cancel·lacions i arruïnar les vacacions als passatgers". "Esperem no haver de recórrer a més vagues en les pròximes setmanes".

   Aquest divendres s'està desenvolupant la cinquena jornada de vaga dels TCP de Ryanair, convocada per ÚS i Sitcpla. Fins a les 13.00 hores s'ha cancel·lat un sol vol, la ruta Barcelona-Milà Bèrgam, i la seua programació ha patit 113 retards.

colaboracio