Un total de 243 aspirants es presentaran a l'examen acreditatiu per a ser porter de discoteca

Una imatge de recurs d'una discoteca
GVA
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 12:43

   VALÈNCIA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 243 persones, de les 287 que s'han inscrit, es presentaran el pròxim 14 de desembre a les proves avaluadores per a obtindre l'acreditació que els habilita com a personal del servici específic d'admissió (SIGA) corresponent a l'any 2022. D'elles, 29 realitzaran la prova a Castelló, 93 a Alacant i 121 a València.

   Les proves es realitzaran simultàniament a Castelló, València i Alacant i consten de dos parts. La primera és una prova psicotècnica i, la segona, un examen sobre qüestions referents al servici d'admissió, aspectes jurídics relatius a horaris, seguretat, menors, aforaments o primers auxilis que venen determinats en la convocatòria de la prova.

   Aquesta acreditació -explica la Generalitat en un comunicat-- és obligatòria en totes les discoteques, les sales de ball i les sales de festa, així com els pubs i karaokes amb un aforament superior a les 200 persones, compten amb personal acreditat per a exercir el servici específic d'admissió, que ha de renovar-se cada quatre anys.

   Aquestes proves, l'obligatorietat de les quals ve recollida en la Llei d'Espectacles Públics de la Generalitat, porten realitzant-se des de l'any 2009. Des d'aleshores, la Generalitat ha acreditat a 2.407 professionals, d'els qui 835 compten en l'actualitat amb acreditació vigent.

   Així mateix, aquest dimecres, 30 de novembre, es realitzarà la prova de renovació del Servici específic d'admissió de les persones que van aconseguir l'acreditació en les convocatòries de 2010, sent aquest la tercera renovació, les de 2014, que seria la segona renovació, i la primera renovació corresponent a les acreditacions que es van validar al desembre de 2018.

   Les proves es realitzaran simultàniament a Alacant, Castelló i València i estan convocades 230 persones, 71 procedixen d'Alacant, 32 de Castelló i 127 de València.