Publicado 04/10/2022 12:07

Un total de 51 produccions presenten candidatura als Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià

51 Produccions Candidates Als Premis Berlanga
GVA

   Les categories de millor llargmetratge d'animació i sèrie documental queden fora de concurs en haver-se presentat una sola candidatura

   VALÈNCIA, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 51 produccions --entre llargmetratges, curts, sèries i videojocs-- han presentat candidatura als Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià.

   La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV) organitzen anualment aquests guardons, amb els quals es reconeix el treball de l'audiovisual valencià durant l'any.

   En aquesta cinquena edició, els Premis Berlanga tenen com a objectiu reconéixer la qualitat d'aquelles pel·lícules i altres produccions audiovisuals de caràcter cultural o d'entreteniment que s'estrenen o hagen sigut estrenades entre la data d'entrega dels últims premis, 4 de desembre de 2021, i el 31 de desembre de 2022.

   Les distincions també tenen com a objectiu destacar els mèrits en l'àmbit creatiu, artístic i tècnic dels professionals valencians i les professionals valencianes que els han realitzat, en el marc d'una total igualtat d'oportunitats de qui treballen en el sector audiovisual.

   Les 24 categories a concurs són llargmetratge de ficció, llargmetratge documental, llargmetratge d'animació, direcció, guió, música original, actor protagonista, actriu protagonista, actor de repartiment, actriu de repartiment, muntatge i postproducció, direcció de fotografia i il·luminació, direcció artística, direcció de producció, so, vestuari, maquillatge i perruquería, curtmetratge de ficció, curtmetratge documental, curtmetratge d'animació, sèrie de ficció, sèrie d'animació, sèrie documental i videojoc.

   En total, s'han rebut les candidatures de 51 produccions, entre llargmetratges, curtmetratges, sèries i videojocs. Aquestes obres competiran en les diverses categories a concurs dels Premis Berlanga 2022.

   Les categories de millor llargmetratge d'animació i millor sèrie documental queden enguany fora de concurs en haver-se presentat en les dos una sola candidatura, i la seua valoració per a obtindre un guardó correspondrà a la Junta Directiva d'AVAV, tal com està establit en les bases dels premis.

   No obstant açò, els membres dels equips tècnics que han intervingut en aquestes dos produccions poden concursar en les seues respectives categories professionals, explica la Conselleria de Cultura en un comunicat.

   Entre les candidates al millor llargmetratge de ficció figuren sis produccions i altres huit opten al millor llargmetratge documental. En les categories de curtmetratges, s'han inscrit catorze curts de

   ficció, deu documentals i tres curts d'animació. En l'apartat de sèries d'animació s'han presentat dos projectes i en el de ficció han presentat les seues candidatures quatre projectes, tres d'ells per a televisió i una webserie, detallen.

   En la secció de videojoc s'han presentat dos de producció valenciana. Aquesta és l'única categoria en la qual els membres de l'Acadèmia no voten, ja que el premi el concedeix un jurat especialitzat.

   A més de tots aquests premis a concurs, es concedeix el Premi d'Honor, amb el qual es reconeix la trajectòria professional i artística d'una personalitat de l'audiovisual valencià, així com el seu treball i implicació en la defensa i el desenvolupament d'aquesta indústria cultural.

TERMINIS

   El passat 5 de setembre es va tancar el termini per a presentar candidatures a la cinquena edició dels premis de l'audiovisual valencià. Les i els acadèmics podran votar des del 27 de setembre fins al 16 d'octubre. La segona ronda de votacions, en la qual es trien els premis de cada categoria, s'iniciarà el 21 d'octubre i acabarà el 6 de novembre.

   La gala d'entrega de la cinquena edició dels premis de l'audiovisual valencià se celebrarà el dissabte 12 de novembre en l'Auditori de Castelló i serà retransmesa en directe per À Punt.