Un treballador mort i onze ferits per l'esfondrament d'una bastida en les obres de l'Hotel Ritz de Madrid

Esfondrament Ritz
EMERGENCIAS MADRID
Publicado 18/9/2018 18:51:49CET

MADRID, 18 Sep. (EUROPA PRESS) -

Un treballador ha resultat mort per l'esfondrament d'una bastida en les obres de l'Hotel Ritz, que ha deixat, d'altra banda, onze ferits, segons han confirmat a Europa Press fonts d'Emergències Madrid i Emergències 112 Comunitat de Madrid.

Es tracta d'un dels obrers que ha quedat atrapat juntament amb altres tres entre les runes. Els Bombers de l'Ajuntament de Madrid han pogut rescatar als altres treballadors, que estan sent atesos pel SUMMA i pel Samur Protecció Civil.

Com ha explicat en el lloc de l'accident el delegat de Salut, Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid, Javier Barbero, hi havia dotze persones dins de l'obra. Dels onze atesos, cinc han rebut l'alta en el lloc, quatre d'ells menys greus i dos ferits greus.

Els greus han sigut traslladats pel SUMMA 112 i el Samur fins a l'Hospital 12 d'Octubre i al Gregorio Marañón, perquè presentaven politraumatismes.

De les quatre persones que han resultat atrapades, tres han pogut ser rescatades ja pels Bombers de l'Ajuntament de Madrid mentre que la quarta està localitzada. El propi Barbero ha dit que estaven "molt preocupats" perquè "la impressió que dóna és que pot tindre ferides incompatibles amb la vida", ha declarat als mitjans.

El cap de Bombers, Eugenio Amores, ha explicat que els propis treballadors atrapats els han ajudat "bastant" perquè "encara que estaven enterrats se'ls sentia cridar" i els han dirigit cap a on havien de realitzar el treball, podent rescatar dos d'ells en temps "rècord per a la quantitat de runes que tenien damunt".

S'han afonat cinc forjats inclòs sota coberta i s'han acumulat en la primera planta, segons el cap de Bombers, que ha explicat que s'han trobat "molta runa" i que és "massa temps per a determinar les causes" que han pogut originar l'esfondrament. No obstant açò, els bombers estan acompanyant la Policia Judicial, que s'encarrega de la investigació de l'ocorregut.

colaboracio