El Tribunal de Comptes rebutja imputar Puigdemont per les despeses del dispositiu policial de l'1-O

AMP.- 26M.- Puigdemont diu que l'actitud de el 1-O és el "antídot davant les amenaces" que té Europa
EUROPA PRESS
Publicado 24/5/2019 18:44:41CET

Mariscal de Gante sol·licita que arranque la investigació formal pel presumpte desviament milionari per al referèndum

MADRID, 24 May. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Comptes seguirà endavant amb el procediment obert contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i alguns dels seus consellers pel presumpte desviament milionari de recursos econòmics per al referèndum il·legal de l'1-O, han confirmat les fonts de l'òrgan comptable. Així mateix, ha rebutjat responsabilitzar-los de les despeses del dispositiu policial per a aquesta jornada, conegut com a 'operació Copèrnic'.

En una interlocutòria, la consellera de Comptes Margarita Mariscal de Gante ha donat per finalitzada la fase preliminar del procediment obert el desembre de l'any passat per les denúncies de la Fiscalia i de Societat Civil Catalana (SCC) i Advocats Catalans per la Constitució.

Després de concloure que existeixen indicis de responsabilitat comptable, ha acordat demanar a la Secció d'Enjudiciament que trasllade l'assumpte a la Comissió de Govern del Tribunal perquè designe un delegat instructor que inicie la investigació.

La instructora de les diligències preliminars precisa que s'ha d'investigar les despeses que puguen estar relacionades amb el referèndum, però cap cas els derivats del desplaçament d'agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, tal com van sol·licitar les associacions.

"Dels propis termes en què es formula la denúncia es desprèn que en cap cas la seua realització podria donar lloc a la responsabilitat comptable", assenyala la resolució.

En aquest sentit, recull l'argument exposat per l'Advocacia de l'Estat en les seues al·legacions i explica que "perquè puga apreciar-se l'existència d'una responsabilitat comptable és necessari que el menyscabament dels cabals públics s'haja produït per les persones que han gestionat aquests fons".

Continua dient Mariscal de Gante que en el supòsit que s'està analitzant no té lloc aquesta circumstància, perquè "els responsables del referèndum il·legal de l'1-O, evidentment, ni van ordenar la denominada 'operació Copèrnic' ni el pagament de les despeses necessàries per dur-la a terme".

Contador
colaboracio