22 de febrer de 2020
 

El Tribunal de Comptes xifra en 4,1 milions d'euros les despeses de l'1-O

Publicado 28/1/2020 11:41:53CET

MADRID, 28 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Comptes ha comunicat aquest dimarts a l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i a tot el seu Govern la quantitat que presumptament es va desviar per organitzar l'1 d'octubre, que ha xifrat provisionalment en 4.146.000 euros, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

L'òrgan fiscalitzador ha citat a partir de les 09.30 hores les defenses de Puigdemont, Oriol Junqueras i 29 persones més, entre les quals hi ha exconsellers i alts càrrecs, per comunicar-los l'acta de liquidació provisional amb la quantitat que la instructora considera que es va malversar per celebrar l'1-O.

Aquesta xifra encara és provisional, perquè el Tribunal de Comptes ha fixat de termini fins a les 11.30 hores perquè els representants legals dels investigats estudien l'acta de liquidació i presentin les al·legacions pertinents, cosa que podria fer que la quantitat varie.

Una vegada finalitze aquest tràmit, es donarà a conèixer la fiança que s'imposarà als presumptes responsables per respondre a una possible condemna i garantir així el reintegrament dels diners a les arques públiques. Si no s'aconsegueix aquesta quantitat en el termini que establisca el Tribunal de Comptes, es procedirà a embargar els seus béns de manera preventiva.

Contador
colaboracio