Publicado 19/04/2021 10:37CET

El trio valencià Pete Lala ret homenatge al jazz i la fusió en el seu "colorit" disc debut

Pete Lala
LA MUTANT

   VALÈNCIA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

   La jove formació valenciana Pete Lala presentarà, dijous que ve en La Mutant de València, el seu primer disc, 'Colors', "un homenatge al jazz i a la fusió d'estils".

   Pete Lala és un trio format per Marina Alcantud (veu i piano), Borja Flores (baix elèctric) i Pablo Soriano (bateria). La seua música és "un compendi d'influències que van des del jazz a les noves avantguardes, un mestissatge on tenen cabuda pop, funk i fins i tot hip-hop o r&b", explica la sala en un comunicat.

   De fet, el títol policromàtic de l'àlbum "respon eixa necessitat de crear des de la fusió per a aconseguir una nova sonoritat dins de la música d'autor de la nostra comunitat, sense renunciar tampoc a la convivència dels temes en valencià amb altres escrits en castellà o directament instrumentals", apunten.

   "La banda sorgeix per a ser un revulsiu dins del panorama musical més comercial", afirmen els tres integrants de Pete Lala, un nom que ret homenatge a la cafeteria de Nova Orleans on, a principis del segle XX, els músics blancs i negres, exponents dels corrents europeus i africanes, van començar a tocar junts i a asseure les bases del jazz.

   "Plasmem les nostres preocupacions al costat d'una música colorista, plena de canvis de ritme, tempos i harmonies modernes, en un conjunt amb el qual pretenem arribar a un públic molt ampli que també compartisca aquestes mateixes inquietuds" agreguen.

   Entre les seues principals referències, destaquen des del jazz més arrelat de la cultura negra de Nova Orleans, fins a aportacions sonores molt més contemporànies, com Hiatus Kayote, Maria Schneider, Esperanza Spalding, Jacob Collier o Herbie Hancock.

Contador
colaboracio