Troben un borsa de llepolies del xiquet de dos anys que va caure en un pou en Totalán i continuen tasques de rescat

Tracten de rescatar un xiquet de dos anys caigut en un pou de 150 metres de prof
ÁLEX ZEA/EUROPA PRESS
Publicado 14/1/2019 10:45:11CET

MÀLAGA, 14 Ene. (EUROPA PRESS) -

Les tasques per a rescatar el xiquet de dos anys que aquest passat diumenge va caure en un pou de més de 100 metres de profunditat en Totalán (Màlaga) continuen. A més, en els treballs duts a terme durant tota la nit sense descans han trobat una borsa de llepolies que el menor portava, a més de que s'ha localitzat un got.

Un operatiu conformat per un centenar de persones continua el rescat, que es perllonga des de les 14.00 hores d'aquest passat diumenge, quan van ocórrer els fets.

Els treballs realitzats han permès arribar a més de 75 metres de profunditat, on es va localitzar una acumulació de terra i es continua treballant en el pou per a rescatar al menor. Així, han localitzat la borsa de llepolies, que s'ha extret està passada nit. D'igual manera, s'ha localitzat un got.

"El problema és que segueix caent material, es compacta, és humit, i la zona és freda... en definitiva, no és fàcil seguir rastrejant ací", ha explicat la subdelegada del Govern a Màlaga, María Gámez, que ha deixat clar, no obstant açò, que es continua aprofundint.

Gámez, que s'ha desplaçat el lloc, ha explicat en declaracions als periodistes que els treballs tècnicament "són molt complicats i molt complexos". A més, ha incidit que "s'estan valorant totes les alternatives tècniques possibles per a poder accedir, localitzar i rescatar", confiant, d'igual manera, a tindre bones notícies.

"Estem dedicant el màxim de la nostra energia i del nostre esforç per part de Guàrdia Civil, de bombers, de 112, Protecció Civil... Tot el dispositiu està al màxim", ha agregat, explicant, a més, que es compta amb l'oferiment i ja s'ha contactat al llarg del dia d'ahir i de la nit amb nombroses empreses que estan oferint solucions tècniques.

Ha reconegut, sobre este tema, que no s'està preparat tècnicament per a rescatar un cos en un espai tan estret però "existeixen tecnologies per a accedir a llocs estrets i profunds, com és el cas, i totes s'estan tenint en compte". Açò sí, ha posat l'accent en la precaució que cal tindre, ja que no es tractar solament d'arribar sinó de conservar el buit en la zona que es puga rescatar: "No hem rebutjat cap alternativa".

Gámez ha explicat que fins al moment s'ha pogut traure uns 30 centímetres de terra, i "ja s'ha donat en una zona dura". Per açò, ha continuat, es deu ara mateix provar altres alternatives. "És a dir, paral·lelament s'analitzen totes les possibles i seqüencialment es proven, dins del menys agressiva per a tindre tota la cura possible", ha detallat.

En aquest punt, ha deixat clar que "tot l'esforç està posat. No falten ni mitjans humans ni tècnics del que sapiem disponible", agraint, d'igual manera, l'oferiment d'empreses i professionals.

També ha dit que els pares han estat durant tota la nit, malgrat que se'ls va aconsellar que descansaren. Sobre este tema, la subdelegada del Govern ha assenyalat que estan molt prop d'ells i els han trasllat "la tranquil·litat que tota la informació que tinguem li l'anem a traslladar primer a ells".

Segons Gámez, la prioritat és "poder accedir i localitzar" al menor i ha afegit que "totes" les alternatives s'estan valorant des del punt vista tècnic. "Ara el que ens hem de dedicar és a seguir treballant", ha conclòs.

Així, aquest passat diumenge el 112 va rebre un avís de la caiguda d'un menor de dos anys per un forat en la zona del Dolmen del Turó de la Corona. Segons va informar la Subdelegació, es tracta d'un orifici de prospecció per a buscar aigua de xicotet diàmetre.

S'ha activat un operatiu per a rescatar el xiquet format per membres del Consorci de Bombers de Màlaga (CPB), efectius de la Guàrdia Civil, inclòs l'Equip de Rescat i Intervenció de Muntanya; el Grup d'Especialitats Subaqüàtiques (GEAS); de la Policia Nacional i Local, i de l'Empresa Pública d'Emergències Sanitàries (EPES).

A més, s'ha sol·licitat l'assistència del Grup d'Intervenció Psicològica en Emergències i Desastres (Giped) del Col·legi de Psicòlegs d'Andalusia i també s'han desplaçat fins al lloc tècnics del centre coordinador d'Emergències 112 a Màlaga.

Contador
colaboracio