Troben les dues caixes negres de l'avió Antonov sinistrat aquest diumenge prop de Moscou

El lloc de l'accident de l'avió Antonov 148 que s'ha estavellat prop de Moscou
MINISTERIO DE EMERGENCIAS DE RUSIA
Publicado 12/2/2018 10:27:25CET

MOSCOU, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els equips d'emergència han aconseguit recuperar les dues caixes negres de l'avió Antonov de la companyia Saratov Airlines que es va estavellar aquest diumenge després d'enlairar-se de Moscou i que va causar la mort de les 71 persones que viatjaven a bord de l'aeronau, segons ha informat l'agència de notícies russa Sputnik.

"Hem trobat la segona caixa negra, el seu estat és satisfactori", ha declarat a l'agència de notícies russa un responsable dels equips d'emergència. El personal desplegat al lloc del sinistre de l'avió, un Antonov 148 (An-148), ha trobat hores abans la primera caixa negra, que conté les dades del vol.

Les restes de l'avió han quedat escampades per una zona d'un quilòmetre de radi, segons el Ministeri d'Emergències de Rússia. "Els fragments del fuselatge i la caixa negra de l'An-148 han sigut trobats en un radi de més d'un quilòmetre", ha assenyalat.

L'aeronau s'ha estavellat a uns 200 metres al nord del municipi d'Stepanovskoye, al districte Ramenski, situat al sud de Moscou.

El primer sotsdirector del Centre de Crisi del Ministeri d'Emergències de Rússia, Igor Kutrovski, ha informat en una reunió del seu personal que "la superfície en la qual s'han escampat les restes de l'aeronau supera les 30 hectàrees".

Aquest diumenge, un avió An-148 de Saratov Airlines que operava el vol 6W703 de Moscou a Orsk, a la província d'Orenburg, va enlairar-se de l'Aeroport de Domodédovo a les 14:21 hores i es va estavellar pocs minuts després després de desaparèixer de les pantalles dels radars. Les 71 persones que viatjaven a bord de l'aeronau van morir en el sinistre.

Aquest dilluns, les autoritats sanitàries de Rússia han decidit ampliar a set dies la recerca de les restes mortals de les persones que viatjaven a l'avió accidentat. "Les restes de les víctimes mortals es recolliran en uns set dies", ha dit la ministra de Sanitat, Veronika Skvortsova.

Skvortsova ha explicat que les restes seran traslladades a la morgue de Moscou. "Es durà a terme el reconeixement dels cadàvers i les proves d'ADN", ha indicat.

colaboracio