Un tromba marina danya un col·legi de Guardamar i deixa quantiosos desperfectes en la localitat

Actualizado 12/9/2019 18:24:53 CET
- PROYECTO MASTRAL

ALACANT, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

Una tromba marina ha agranat aquest dijous sobre les 10.50 hores el casc urbà de Guardamar del Segura (Alacant) i ha deixat quantiosos danys materials en el col·legi Dama de Guardamar, que en aquests moments estan sent avaluats per a determinar el retorn dels alumnes dilluns que ve.

En aquest sentit, en declaracions a Europa Press, l'alcalde de la localitat, José Luis Sáez, ha indicat que aquest dimecres es va decretar la suspensió de les classes per a aquest dijous i demà divendres i que la tromba ha deixat "importants desperfectes" en el centre educatiu que ja estan sent avaluats al costat de la inspecció educativa.

Així les coses, haurà de determinar-se la idoneïtat del retorn dels alumnes dilluns que ve al CEIP Dama de Guardamar o la seua derivació a altres centres.

De la tromba marina ha informat el Sistema de Notificació d'Observacions Atmosfèriques Singulars (Sinobas), de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a través del seu compte de Twitter.

El fenomen, gravat per uns afeccionats a la meteorologia, s'ha registrat sobre les 10.50 hores d'aquest dijous en el Camí de les Oliveres i en el marc del temporal de vent i pluges que assota la Comunitat Valenciana i que ha obligat a suspendre les classes en més de 80 municipis.

La tromba marina s'ha desplaçat durant un quilòmetre aproximadament terra endins i ha anat acompanyada per una forta tempestat de pluja.

L'alcalde ha assenyalat que en el seu camí pel centre del municipi ha provocat danys materials en mobiliari urbà, arbres i vehicles. De moment, no s'ha reportat danys personals.

colaboracio