Trump diu que li volen processar "per res" i es mostra convençut de la seua victòria

Publicado 5/12/2019 18:53:13CET
Donald Trump
Michael Kappeler/dpa

WASHINGTON, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president nord-americà, Donald Trump, ha arremès contra els demòcrates per voler sotmetre-li a un juí polític "per res" i s'ha mostrat segur de la seua victòria en l''impeachment' ja que, segons ell, els "republicans estan més units que mai".

Trump ha reaccionat en el seu Twitter a l'anunci realitzat per la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, que la cambra baixa activarà el procés de destitució parlamentària ('impeachment') contra Trump per les seues pressions a Ucraïna per a investigar el fill de l'ex-vicepresident nord-americà Joe Biden.

Els demòcrates, als qui ha acusat d'"esquerrans" i de "no fer res", han anunciat que "van a processar-me per res", ha afirmat, denunciant que després d'obviar l'informe redactat pel fiscal especial Robert Mueller sobre la suposada ingerència russa en les eleccions del 2016 ara pretenen recolzar-se "en dos telefonades totalment adequades (perfectes) amb el president ucraïnés".

En opinió del mandatari, açò suposa que la possibilitat del juí polític, una ferramenta "important i rares vegades empleada", serà usada "de forma rutinària per a atacar als futurs presidents". "Això no és el que els nostres fundadors tenien en ment", ha defès.

No obstant açò, ha agregat, "el bo és que els republicans mai havien estat més units". "Guanyarem", ha reblat. Els republicans tenen majoria en el Senat, on haurà de celebrar-se l''impeachment' contra Trump una vegada que la Cambra de Representants redacte els càrrecs en contra seua, una cosa a la qual ha donat llum verda aquest dijous Pelosi.

"Pelosi i els demòcrates haurien d'estar avergonyits", ha dit la portaveu de la Casa Blanca, Stephanie Grisham, en Twitter. "El president Trump no ha fet res més que liderar el país, la qual cosa ha resultat en un 'boom' econòmic, més treballs i unes Forces Armades mes fortes, per esmentar només alguns dels seus grans assoliments", ha destacat.

També ha criticat el pas donat per Pelosi la campanya de Trump de cara a la seua reelecció en els comicis del 2020. "Els demòcrates no poden explicar als nord-americans per què volen llevar la decisió de qui hauria de ser president de les mans dels votants", ha esgrimit en un comunicat.

Segons la campanya de Trump, aquest sempre ha sigut l'objectiu dels demòcrates pel que els ha animat a seguir avant amb el procés perquè hi haja "un juí just en el Senat".

colaboracio