Publicado 02/12/2020 11:04CET

Trump suggereix que podria tornar a ser candidat al 2024: "Ens veiem en quatre anys"

Donald Trump, president dels Estats Units
ERIN SCHAFF / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

WASHINGTON, 2 Dic. (DPA/EP) -

El president nord-americà, Donald Trump, ha donat a entendre que podria tornar a presentar-se en les eleccions presidencials del 2024 en assegurar durant una recepció en la Casa Blanca que si els recursos que ha presentat contra el resultat dels comicis d'enguany fracassen, els ciutadans tornaran a veure-li "en quatre anys".

En un vídeo penjat en Facebook per un dels assistents l'acte, Trump diu als presents que ha guanyat les eleccions i que els resultats han sigut "manipulats" en contra seua, hores després que el propi fiscal general, William Barr, assegurara en una entrevista que el Departament de Justícia no ha trobat cap prova de frau generalitzat.

"Certament aquest ha sigut un any inusual. Guanyàrem les eleccions, però a ells no els agrada", ha sostingut el mandatari. En referència als litigis que manté respecte al resultat, Trump ha dit que "han sigut quatre anys increïbles". "Estem intentant aconseguir altres quatre, en cas contrari vos veig en quatre anys", ha afirmat.

En la seua breu intervenció, el president també ha aprofitat per a felicitar el Nadal i l'Any Nou als presents, assegurant que "va a ser un any magnífic". La Casa Blanca no ha fet comentaris sobre aquestes declaracions, gravades per un membre del Partit Republicà d'Oklahoma.

Trump no ha reconegut encara la seua derrota davant del candidat demòcrata, Joe Biden, en les eleccions del passat 3 de novembre, un formalisme que és tradicional als Estats Units, si bé la seua Administració sí que ja ha començat a treballar amb l'equip del president electe per a preparar la transició.

Un assessor de campanya de Trump ha indicat a la CNN que s'està discutint l'organització d'un acte en el qual el magnat desvetlaria els seus plans futurs, previsiblement la seua aspiració a ser candidat el 2024, entorn del 20 de gener, data en la qual Biden ha d'assumir el càrrec.

colaboracio