Publicado 26/01/2022 18:38

EL TS declara extingida la responsabilitat criminal d'Alberto Rodríguez després de complir el termini d'inhabilitació

Archivo - Arxiu - L'ex secretari d'Organització i diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez a la seua eixida del Tribunal Suprem on ha acudit per a declarar com investigat per una presumpta agressió a un policia, a Madrid, (Espanya)
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

   Açò no extingeix les conseqüències parlamentàries que van derivar de la seua condemna

   MADRID, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Sala penal del Tribunal Suprem (TS) ha acordat declarar extingida la responsabilitat criminal de l'exdiputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez ja que ha pagat la multa contemplada en la sentència condemnatòria i atés que ha complit el termini d'un mes i quinze dies d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu.

   En un acte, arreplegat per Europa Press i datat el passat 24 de gener, la Sala penal assenyala que es va iniciar el compliment de la inhabilitació el passat 22 d'octubre de 2021, data que coincideix amb el dia en el qual la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va decidir executar la sentència del Suprem i comunicar al diputat la pèrdua del seu escó. La data de compliment de la inhabilitació va finalitzar el passat 5 de desembre.

   Segons apunta el magistrat ponent Miguel Colmenero, l'article 130.1 del Codi Penal estableix que la responsabilitat criminal queda extingida pel compliment de la condemna, un fet que es dona en aquest cas concret perquè Rodríguez va abonar la multa de 540 a l'octubre i ha complit la pena d'inhabilitació especial.

   Fonts del Suprem aclareixen a Europa Press que aquest acte no suposa que queden extingides les conseqüències que en l'àmbit parlamentari haja tingut la seua condemna. Cal recordar que Rodríguez va perdre el seu escó.

   En aquesta mateixa resolució s'indica que l'extinció de la responsabilitat ha des comunicada al Registre Central de Penats i Rebels a través del Punt Neutre Judicial. Subratllen que aquesta decisió no és ferma i contra ella cap recurs de súplica en el termini de tres dies.