El TSJCV ordena l'ingrés a la presó per Fitur de l'exadministradora del grup Correa

Façana del TSJCV
Europa Press - Arxiu - Archivo
Publicado 28/5/2018 11:29:55CET

VALÈNCIA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

La sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ordenat l'ingrés a la presó d'Isabel Jordán, exadministradora de societats del grup de Francisco Correa, per a complir els sis anys de presó als quals ha sigut condemnada en sentència ferma pel cas Fitur, tant per l'elevada condemna com per la nova sentència de l'Audiència Nacional dictada la setmana passada en la peça en què s'han jutjat els primers anys d'activitats de la trama Gürtel.

Segons ha informat el TSJCV en el seu compte de Twitter, Jordán ja va ingressar a la presó divendres passat. D'aquesta forma, la sala Civil i Penal ha denegat la suspensió del seu ingrés en la presó mentre es tramita l'indult que la condemnada ha sol·licitat al Govern.

La sala ha valorat como d'elevada és la seua pena de sis anys de presó per associació il·lícita, falsedat, prevaricació i malversació i també la nova sentència de l'Audiència Nacional en la peça del cas jutjat.

En aquesta última, ha sigut condemnada a 14 anys i 10 mesos de presó per malversació continuada amb prevaricació, suborn continuat, frau falsedat continuada, malversació, tràfic d'influències i continuat de falsedat en document mercantil. La Fiscalia demanava per a ella 39 anys de presó.

El TSJCV té pendent de resoldre les peticions de suspensió d'ingrés a la presó d'altres dos condemnades en la peça de Fitur: la funcionària Ana Grau i l'exempleada d'Orange Market Mónica Magariños, qui han demanat igualment l'indult al Govern.

La resta de condemnats per aquesta part de la causa, ja declarada ferma pel Suprem, ja es troben a la presó. Entre ells, l'exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, que està des de dijous al centre penitenciari de Villena (Alacant).

colaboracio