El TSJIB obri juí oral contra el jutge Florit per la confiscació de mòbils a periodistes

Publicado 20/9/2019 16:58:35CET
El jutge que instruïx el 'cas Cursach', Miguel Florit (i), en la seua arribada als jutjats per a declarar per la confiscació i el rastreig de mòbils de periodistes que cobrien la macrocausa de corrupció policial.
Isaac Buj - Europa Press - Archivo

La instructora del cas li demana una fiança de 60.000 euros

PALMA DE MALLORCA, 20 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha notificat aquest divendres una interlocutòria en la qual acorda l'obertura de juí oral contra el magistrat Miguel Florit, i contra l'Estat com a responsable civil subsidiari, per la confiscació de mòbils a redactors que cobrien el 'cas Cursach'.

Per a assegurar les responsabilitats en aquesta causa, coneguda com a 'cas Mòbils', la magistrada-instructora, Felisa Vidal, requereix a l'acusat perquè preste una fiança de 60.116 euros.

La Sala Civil i Penal del TSJIB ha donat trasllat al jutge d'una còpia de l'escrit d'acusació i de les actuacions perquè presente escrit de defensa. També emplaça l'Advocacia de l'Estat perquè es persone en el procediment.

L'ACUSACIÓ DEMANA 42 ANYS D'INHABILITACIÓ

La representació d'Europa Press, 'Diari de Mallorca' i EFE i els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre demanen condemnar el jutge a penes que sumen 42 anys d'inhabilitació per prevaricació, vulneració del secret professional, delicte contra la inviolabilitat del domicili i intercepció il·legal de comunicacions.

Contador
colaboracio