Turisme invertirà 900.000€ en els municipis afectats per l'incendi de Begís durant els pròxims 3 anys

Colomer en una reunió amb alcaldes de municipis afectats per l'incendi de Begís
GENERALITAT VALENCIANA
Publicado: miércoles, 5 octubre 2022 18:28

   CASTELLÓ, 5 Oct. (EUROPA PRESS) - -

   Turisme invertirà 900.000 euros en els municipis afectats per l'incendi de Begís durant els pròxims 3 anys. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat, acompanyat per la directora territorial de la Presidència de la Generalitat a Castelló, Eva Redondo, algunes de les zones afectades per aquest incendi del passat mes d'agost.

   Després de la visita a les zones afectades, s'han desplaçat a Viver on han mantingut una reunió amb l'alcaldessa de la localitat, María Nieves Simón, així com amb altres alcaldes dels municipis de la zona afectats per l'incendi.

   En la reunió, Colomer ha traslladat als alcaldes que en els pròxims tres anys es destinaran 900.000 euros a les zones afectades per aquest devastador incendi a través dels Planes de Dinamització i Governança Turística, que inclouen els municipis d'afectats per l'incendiode Begís del passat mes d'agost.

   En concret, es destinaran 600.000 euros a través del Pla de Dinamització i Governança Turística de l'Alto Palancia. Es tracta d'un reforç pressupostari d'aquests Planes, que segons ha assenyalat Colomer "pretén alleujar, mitigar i reenfocar la proposta turística" d'aquesta zona.

   A més, ha anunciat l'engegada del nou Pla de Dinamització i Governança Turística de la Regió muntanyenca, dotat per als pròxims tres anys amb 300.000 euros.

   Francesc Colomer ha assenyalat que a través d'aquests programes "es planificaran diferents actuacions per a recuperar el turisme en els municipis afectats per aquest incendi" i ha recordat que es tracta de plans d'actuació amb una vigència de tres anys.

   Durant la reunió, Colomer i Redó també han traslladat als alcaldes que a través del Bo Viatgem realitzaran una campanya per a estimular l'arribada de visitants i la selecció d'aquest territori com un espai d'interés turístic, i han reiterat el compromís de la Generalitat de "no abandonar els territoris que han tingut, tenen i tindran un gran valor turístic".