Publicado 08/04/2021 12:29CET

Turquia.- Turquia al·lega que va complir les demandes de la UE en la recepció a Von der Leyen i Michel

Recep Tayyip Erdogan rep a Charles Michel i Ursula Von der Leyen
CONSEJO EUROPEO/DARIO PIGNATELLI

   MADRID, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern de Turquia ha assegurat que no se li pot culpar de cap menyspreu a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ja que en el repartiment de seients en la reunió tripartida entre la política alemanya, el responsable del Consell Europeu, Charles Michel, i el president turc, Recep Tayyip Erdogan, s'haurien "complit les demandes de la UE".

   El contratemps protocol·lari va tindre lloc el dimarts a Ankara, en una reunió en la qual Von der Leyen es va veure forçada a asseure's en un sofà mentre Erdogan i Michel ho feien en sengles cadires que equiparaven les seues respectives posicions de poder. La Comissió va enlletgir el dimecres aquest gest, sense entrar en massa polèmiques amb Turquia.

   El ministre d'Exteriors turc, Mevlut Cavusoglu, ha lamentat que en aquestes últimes hores s'hagen llançat "acusacions injustes", incidint que "no és la primera vegada" que rep a dignataris estrangers i que, per tant, és conscient del protocol que ha de seguir-se, segons 'The Daily Sabah'.

   "El protocol que s'aplica en les trobades a Turquia és el protocol internacional", ha dit Cavusoglu, que tot seguit ha assenyalat que "es van complir les demandes de la UE" en tot moment, és a dir que "el repartiment de seients es va fer concorde als seus suggeriments".

   El cap de la diplomàcia turca ha assegurat que va haver-hi un contacte previ entre les unitats de protocol de les dos parts. La Comissió Europea va afirmar el dimecres que l'equip que s'encarrega de protocol entre de l'Executiu comunitari no va acudir al viatge.

   Von der Leyen no s'ha pronunciat a títol personal, encara que sí ho ha fet Michel, que el dimecres va al·legar que si no va actuar en el moment va ser per no "agreujar" la "lamentable situació" i "privilegiar" així la "discussió política" amb Erdogan, amb qui la UE aspira a llimar asprors després de les tensions dels últims mesos.

   Michel va lamentar que aquest episodi haja "eclipsat" no solament el "important treball geopolític" que s'ha realitzat al costat del Govern de Turquia, sinó que també haja oferit una "impressió" equivocada de la seua persona, doncs és "un honor", va assenyalar, "participar en aquest projecte europeu, del que dos de les quatre institucions principals estan dirigides per dones".

Contador
colaboracio