Publicado 02/03/2021 13:30CET

Twitter comença a etiquetar els tuits amb "informació enganyosa" sobre les vacunes contra el coronavirus

Archivo - Arxive - El logo de Twitter en un telèfon mòbil
Monika Skolimowska/zb/dpa - Archivo

MADRID, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

La xarxa social Twitter ha anunciat que començarà a etiquetar els tuits que puguen contindre "informació enganyosa" sobre les vacunes contra el coronavirus, després de la seua decisió de desembre de 2020 d'adoptar mesures contra aquests continguts, inclosa la seua eliminació de la plataforma.

Així, ha indicat que des d'aquest 1 de març "començarà a aplicar etiquetes als tuits que puguen contindre informació enganyosa sobre les vacunes contra el coronavirus, a més dels esforços continuats per a eliminar la informació enganyosa més nociva del servici".

Twitter ha destacat que "des de la introducció de la guia sobre la COVID-19, s'han eliminat més de 8.400 tuits i s'han presentat peticions contra 11,5 milions de comptes a tot el món", al mateix temps que ha desvetlat que engegarà un sistema d'avisos per a advertir els usuaris abans de l'eliminació del seu compte.

"Creiem que el sistema d''strikes' ajudarà a educar al públic sobre les nostres polítiques i reduirà encara més la propagació d'informació potencialment nociva i enganyosa en Twitter, particularment per les violacions repetides de gravetat moderada i alta", ha explicat en un comunicat publicat en el seu blog.

D'aquesta forma, la xarxa social ha detallat que "les etiquetes s'aplicaran per part de membres de l'equip quan decidisquen que el contingut viola les polítiques", abans d'agregar que "es començarà amb el contingut en anglés", si bé posteriorment serà expandit a "altres llenguatges i contextos culturals".

Twitter ha desvetlat a més que un 'strike' no tindrà conseqüències a nivell de compte, si bé un segon implicarà un bloqueig de dotze hores, la qual cosa també passarà amb un tercer. En cas que hi haja un quart avís, el compte serà bloquejat set dies, mentre que suspesa de forma permanent si hi ha cinc o més 'strikes'.

colaboracio