Publicado 16/05/2022 11:17

La UA obri el termini per a la presentació de propostes per als pressupostos participatius

La UA obri el termini per a la presentació de propostes per als pressupostos participatius
UA

   ALACANT, 16 maig (EUROPA PRESS) -

   La Universitat d'Alacant (UA) ha obert aquest dilluns el termini per a la presentació de propostes per als pressupostos participatius. Entre el 15 de maig i el 15 de juny, qualsevol membre de la comunitat universitària pot presentar les seues iniciatives perquè s'incloguen en el pressupost de la UA per al pròxim exercici.

   Les propostes hauran d'estar alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) i hauran de destinar-se a accions emmarcades en els capítols pressupostaris 2, 4 i 6, dedicats respectivament a la compra de béns comuns i gastos de funcionament, així com transferències corrents en competència competitiva i inversions reals, segons un comunicat de la institució provincial.

   En total, la UA destinarà 100.000 euros per a l'execució dels pressupostos participatius. El nombre màxim de projectes a presentar per cada participant és de tres amb un límit de 25.000 euros per a cadascun d'ells. Una vegada finalitzat el termini de presentació, la comissió de pressupostos participatius revisarà les propostes presentades i valorarà econòmicament les que siguen aptes per a passar a la fase de votació.

   Entre el 8 i el 30 de juliol es publicaran les propostes acceptades i la valoració econòmica de cadascuna d'elles. També es publicaran les propostes rebutjades al costat dels motius del seu rebuig. I serà la primera setmana d'octubre quan totes les iniciatives que hagen superat els requisits se sotmetran a votació dels participants.

   El resultat de la votació s'obtindrà ordenant les propostes per nombre de vots. Una vegada ordenades, se seleccionaran les propostes amb major nombre de vots fins a esgotar el pressupost global (100.000 euros). Els projectes seleccionats s'incorporaran al pressupost de l'exercici 2023 per a ser sotmesos a la seua aprovació definitiva pel Consell Social de la UA i hauran d'executar-se entre 2023 i 2024.