Publicado 17/05/2021 10:35CET

La UA s'unirà aquest dilluns a la commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia

L'Universitat d'Alacant reivindica la llibertat afectivosexual
UNIVERSIDAD DE ALICANTE

   ALACANT, 17 maig (EUROPA PRESS) -

   L'Universitat d'Alacant s'unirà a la commemoració del 17 de maig pel Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, ja que es tracta d'una jornada de denúncia de totes les formes de violència, discriminació i repressió que pateixen persones per la seua condició afectiu-sexual.

    La UA ha explicat, en un comunicat, que se sumarà a la reivindicació "com a institució compromesa amb la defensa dels drets humans, la convivència i la diversitat".

   Per eixe motiu, durant tota la jornada del dilluns 17 romandrà instal·lada una carpa amb finalitats informatives i sensibilitzadores en la plaça de la Igualtat de la UA, enfront de la Biblioteca General, en coordinació amb diferents associacions LGTBI.

   Així mateix, el mateix dilluns s'inaugurarà en el pavelló d'esports de la UA una exposició fotogràfica que porta per títol 'Contra las reglas: lesbianas, gais, transexuales y bisexuales en el deporte'.

   La mostra s'organitza en dos blocs. El primer compost per 6 panells, cadascun amb un color de l'arc de Sant Martí que arrepleguen la magnitud de la discriminació homòfoba i tránsfoba i la seua evolució en els últims anys amb xifres i dades dels últims estudis recents.

   També inclou curiositats del col·lectiu LGTBI i els esports i missatges sobre la visibilitat esportiva. Finalment, l'exposició es tanca amb la biografia de 4 esportistes, LGTBI, de diferents disciplines i nacionalitats.

   Durant les mateixes es farà visible que l'èxit esportiu no està renyit de cap manera amb l'orientació sexual o la identitat de gènere de les persones i dos panells finals sobre referents amb valor i l'últim sobre les últimes notícies relacionades amb la diversitat i l'esport.

   Finalment, el 17 de Maig, amb motiu del Dia Internacional de la lluita contra la LGTBifobia, les associacions LGTBI 'Alicante Entiende' i 'Entendemos' celebraran la primera Trobada provincial d'Associacions i Entitats LGTBI de la província d'Alacant en la seu de la UA en la ciutat d'Alacant.

Contador
colaboracio