Publicado 27/06/2022 13:13

Ucraïna adverteix que el risc d'invasió per part de Bielorússia "comença a créixer"

Archivo - Arxiu - La ciutat ucraïnesa de Mariúpol després dels atacs llançats per Rússia en el marc de la guerra
Maximilian Clarke / Zuma Press / ContactoPhoto

   MADRID, 27 juny (EUROPA PRESS) -

   El ministeri de l'Interior d'Ucraïna ha assenyalat aquest dilluns que el risc d'invasió per part de Bielorússia és "relativament mínim", però ha advertit que "comença a créixer" a causa de l'enviament de tropes per part de Rússia.

   "A dia de hui, els riscos d'invasió segueixen sent relativament mínims. Però a causa del fet que els russos han començat a transferir forces addicionals allí, comencen a créixer", ha assenyalat l'assessor de la cartera de l'Interior, Viktor Andrusiv.

   En aquest punt, Andrusiv ha incidit que les tropes belarússes no envairan Ucraïna pels seus propis mitjans, sinó que, en tot cas, ho farien sota el paraigua de Rússia i el seu suport militar, segons arreplega l'agència ucraïnesa de notícies UNIAN.

   "Si açò succeeix, seran tropes combinades que inclouran grups de batallons russos i belarússos", ha especificat el funcionari ucraïnés, qui considera que és complicat que les forces invasores puguen arribar a envoltar a les Forces Armades d'Ucraïna.

   "No existeix tal perill, perquè el nombre total de tropes belarússes llistes per al combat és un màxim de 9.000, i la seua capacitat de combat és una gran incògnita. 9.000 no poden muntar cap caldera", ha asseverat.

   Així doncs, Andrusiv ha mostrat la seua convicció que el rol principal de les tropes belarússes en una hipotètica invasió seria el de fer retrocedir a les ucraïneses i tallar comunicacions, així com ocupar els principals punts d'emmagatzematge d'armes. "No són capaços de més", ha afirmat.

   Al llarg de la setmana passada, diversos destacaments de l'Exèrcit de Rússia van arribar a punts del territori belarús proper a la frontera amb Ucraïna. Segons va informar la ja esmentada agència, l'objectiu d'aquestes tropes seria destruir edificis residencials, escoles i hospitals de la ciutat belarússa i acusar d'açò a Ucraïna.

   Aquest cap de setmana s'ha registrat un atac des de Bielorússia a Ucraïna amb la fi, segons Kíiv, d'involucrar Minsk en la guerra. De fet, el president ucraïnés, Volodimir Zelenski, ja va advertir fa dies que Rússia i el president belarús, Alexander Lukashenko, estaven conduint al país europeu cap a la guerra entre Rússia i Ucraïna.

colaboracio