Publicado 27/05/2022 18:16

Ucraïna denuncia una campanya russa per a la "donació forçosa de sang" en Crimea

Soldats ucraïnesos en la regió del Donbás en el marc de la invasió russa
Alex Chan Tsz Yuk / Zuma Press / ContactoPhoto

   MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

   La comissionada parlamentària per als Drets Humans d'Ucraïna, Liudmila Denisova, ha denunciat aquest divendres que les autoritats russes de la península de Crimea, al sud d'Ucraïna i sota domini de Rússia, han engegat una "campanya de donació forçosa de sang".

   "Rebo informació constantment sobre un gran nombre de soldats ferits en hospitals i sanatoris de la península. Les institucions mèdiques no poden fer front a tal càrrega, hi ha una absència catastròfica de sang", ha alertat Denisova, segons arreplega l'agència de notícies UNIAN.

   En aquest punt, ha denunciat que les autoritats russes presents en Crimea estan prenent aquesta mesura en un moment en el qual les sales de l'hospital militar de Sebastopol, principal ciutat de la península, estan abarrotades i s'atén a fins el 40 ferits per sala.

   "Les autoritats d'ocupació estan requerint als empresaris que envien treballadors als punts de donació de sang (...) Les persones es veuen obligades a convertir-se en donants per a no perdre els seus treballs", ha detallat Denisova, qui a més ha posat el focus sobre la falta de criteris i garanties mèdiques en les donacions, ja que, segons ella "no es demanen documents ni es realitzen anàlisis".

   Ja fa uns dies la pròpia Denisova va alertar que el Parlament de Rússia havia proposat obligar els soldats ucraïnesos capturats en combat al fet que donaren sang per a aquells militars russos ferits.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista