Publicado 24/05/2022 15:17

La UE aprova elevar a 2.000 milions el fons per a l'enviament d'armes a Ucraïna

Archivo - Arxiu - Bandera de la UE enfront de la seu de la Comissió Europea
COMISIÓN EUROPEA - Archivo

   BRUSSEL·LES, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   La Unió Europea ha aprovat aquest dimarts elevar a 2.000 milions els fons a través del Mecanisme de Pau Europeu per a armar a Ucraïna en ple conflicte, en una nova mostra del suport del bloc europeu a Kíiv.

   Quan es compleixen tres mesos del conflicte, els Vint-i-set han adoptat la proposta de l'Alt Representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, per a una nova tanda de 500 milions per a rearmar a l'Exèrcit ucraïnés, elevant fins als 2.000 milions els fons posats a disposició per a finançar l'enviament de material militar a Ucraïna.

   "La història de demà s'escriu hui en els camps de batalla a Ucraïna. Aquest suport és només una part dels esforços europeus per a ajudar Ucraïna a defendre's", ha declarat el cap de la diplomàcia comunitària, que ha recalcat la intenció de la UE i els seus Estats membres de continuar donant suport a Kíev.

   "Ho hem fet des de l'inici de la guerra i ho continuarem fent fins al final", ha garantit Borrell. Amb aquest instrument els països de la Unió Europea sufraguen l'enviament d'equipament militar a Kíev per a respondre l'agressió ordenada per Moscou, una mesura sense precedents en suport a l'Exèrcit ucraïnés i amb la qual Espanya ha fet arribar fins ara armament per valor de 21 milions d'euros.

   L'ajuda s'organitza de manera bilateral i després els Estats membres poden demanar el reembossament de l'ajuda, sempre que el material subministrat encaixa amb una sèrie de requeriments militars.