Publicado 28/07/2021 19:14CET

La UE critica la persecució a Bielorússia d'una televisió opositora

Archivo - Arxiu- Bandera de Bielorússia
DAN KITWOOD/GETTY IMAGES - Archivo

   BRUSSEL·LES, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

   La Unió Europea ha criticat aquest dimecres la persecució del règim de Bielorússia contra el canal de televisió Belsat, conegut per la seua oposició a Alexander Lukashenko, que va ser declarada "extremista" per un tribunal belarús i les seues retransmissions van ser restringides.

   "La UE deplora la decisió judicial de declarar com extremista el canal Belsat. És un altre exemple de la persecució de la llibertat d'expressió i la llibertat d'informació", ha assenyalat la portaveu d'Exteriors de la UE, Nabila Massrali, en una anotació en Twitter, on ha indicat que el règim de Lukashenko busca "silenciar totes les veus independents" en el país.

   Un tribunal belarús va declarar aquest dimarts "extremista" al canal Belsat, conegut per la seua oposició al Govern Alexander Lukashenko, una decisió "absurda", en paraules dels seus responsables, que només busca censurar a "tots aquells que s'oposen a la violència, terror i les eleccions robades".

   "La gent que ara ostenta el poder a Bielorússia crida extremistes a tots aquells que s'oposen a la violència, terror i a les eleccions robades. És a dir, a la gran majoria dels seus propis ciutadans", ha reaccionat el subdirector de la cadena, Alyaksei Dzikavitski.

   La decisió correspon a un tribunal de la ciutat de Gomel, en el sud-est de Bielorússia, encara que no ha precisat què continguts haurien provocat aquesta etiqueta. La cadena, amb seu a Polònia, així com les seues xarxes socials quedaran restringides en sòl belarús una vegada siga inclosa en la llista de "fonts extremistes" que maneja el Ministeri d'Informació.

   La llei belarússa no només penalitza als qui suposadament elaboren aquest contingut considerat "extremista", sinó també aquells usuaris que reenvíen informació procedent d'aquesta fonts, amb penes administratives i econòmiques, i fins i tot arrests.

colaboracio