Publicado 14/04/2021 17:00CET

UGT calcula que els ERO de CaixaBank i BBVA se saldaran amb uns 13.000 llocs de treball destruïts

Archivo - Arxiu - CaixaBank i Bankia
EUROPA PRESS - Archivo

   MADRID, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat financer d'UGT calcula que els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) de la nova CaixaBank i de BBVA poden suposar l'acomiadament d'uns 13.000 treballadors, al que caldrà sumar la disminució de la plantilla que s'escometrà previsiblement com a resultat de la fusió entre Unicaja Banc i Liberbank.

   Ahir es va constituir la taula negociadora del procés de reestructuració de CaixaBank com a conseqüència de la fusió per absorció de Bankia i que afectarà potencialment a la totalitat dels centres de treball.

   Paral·lelament, la direcció de BBVA va convocar a la representació legal dels treballadors per a aquest divendres, 16 d'abril, amb la intenció d'entaular un primer contacte davant la seua voluntat d'iniciar un procediment d'acomiadament col·lectiu a Espanya, que en aquest cas també afectarà tant als servicis centrals com a la xarxa comercial.

   En cap dels casos les direccions han posat damunt de la taula xifres d'afectació, encara que està previst que es comencen a conéixer en els pròxims dies. Com és habitual, el nombre de llocs a retallar que es present per cada entitat acabarà revisant-se a la baixa després de les negociacions.

   En un comunicat arreplegat per Europa Press, UGT explica que des de 2008 s'han destruït 98.499 ocupacions en el sector financer, la qual cosa representa un 36,43% de total de la plantilla. Enguany, amb els expedients de regulació en tràmit, els de Banc Santander i Ibercaja, es reduirà la plantilla en més de 4.322 persones.

   El sindicat denuncia aquesta situació de "destrucció massiva d'ocupació" i adverteix que s'està jugant amb la vida de persones i de les seues famílies, immersos ja de per si mateix en una "situació dramàtica" per la crisi generada per la pandèmia del Covid-19.

   En aquest sentit, critica que els bancs continuen excusant-se per a escometre aquest tipus de procediments, abans en la crisi financera i ara en la digitalització.

   Davant aquesta situació inevitable, UGT es compromet a lluitar per a evitar la utilització de mesures traumàtiques en les plantilles, recordant a la patronal que existeixen alternatives a la destrucció d'ocupació i recuperant el valor i la dignitat del treball en el sector.

Contador
colaboracio