UGT considera "desmesurat" l'ERO presentant per Marie Claire que afecta a 225 treballadors

Publicado: jueves, 18 febrero 2010 17:34

CASTELLÓ, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

UGT considera "desmesurat" l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat ahir per l'empresa Marie Claire, i que afecta a 225 treballadors de la firma a les plantes de Borriol i Vilafranca, de manera que "no està disposat a acceptar esta nova reducció de llocs de treball, després que fa tan sols un any ja haguera al voltant de 90 acomiadaments", segons ha informat el sindicat en un comunicat.

El secretari general de la Federació d'Indústria i Afins (FIA) d'UGT Plana Alta Maestrat-Els Ports, Francisco Sacacia, ha explicat que "no estem d'acord que cada any es presente un expedient de regulació, ja que considerem que l'empresa no ha de ser rendible a costa de reduir el nombre de treballadors".

El representant sindical ha recordat que, a partir d'ara, hi ha 30 dies perquè els sindicats i l'empresa negocien la proposta de la firma tèxtil i, en este sentit, des d'UGT s'ha explicat que s'està disposat a negociar amb els empresaris baixes voluntàries dels treballadors que vullguen optar per formar part de l'ERO i la possibilitat que els treballadors puguen acollir-se a les prejubilacions i, fins i tot, a la jubilació, però no accepta les condicions de l'expedient.

UGT considera que "no sobra gent si es té en compte que s'estan portant peces confeccionades a l'exterior i venent-les". El sindicat ha anunciartque lluitarà "perquè hi haja el menor nombre d'acomiadaments possibles després de la presentació d'este nou ERO per part de l'empresa".