La UMH llança la plataforma IngeniUMH per a dinamitzar la transferència de coneixement i impulsar innovacions

Archivo - Campus de la UMH.
UMH - Archivo
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 12:28

   ALACANT, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant) ha llançat la plataforma 'IngeniUMH' per a impulsar la transferència de coneixement. La iniciativa naix del Vicerectorat de Transferència i Intercanvi de Coneixement i pretén dinamitzar la col·laboració entre investigadors i empreses i impulsar projectes innovadors que responguen les necessitats de la societat.

   'IngeniUMH' ha sigut creada conjuntament amb el Parc Científic de la UMH, i el Servici de Gestió de la Investigació de la UMH. Així mateix, ha comptat amb finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació i de la Càtedra de Transformació del model econòmic GVA-UMH, segons ha informat aquest dijous la institució en un comunicat.

   D'aquesta manera, el personal investigador de la UMH pot publicar en la plataforma 'IngeniUMH' el coneixement i les tecnologies que generen i desenvolupen en la universitat. Així, amb aquesta oferta, s'elabora un catàleg de servicis i coneixements experts que qualsevol persona o entitat externa pot consultar. Per a açò, els mètodes de cerca inclouen paraules clau, graus de desenvolupament de les invencions, àrees de coneixement o persona experta.

   D'acord amb la vicerectora de Transferència de la UMH, Mª José López Sánchez, amb aquesta plataforma la universitat "mostra a la societat el seu coneixement i resultats d'investigació amb la finalitat de potenciar innovació amb impacte i millora de qualitat de vida en l'entorn". "Açò facilitarà, també, que la universitat atraga més finançament", ha afegit.

   De fet, un dels principals objectius de la UMH consisteix a "contribuir al desenvolupament socioeconòmic del seu entorn més pròxim", mitjançant la transferència dels avanços científics i tècnics assolits per les seues investigadores i investigadors, i intercanviant coneixement amb l'ecosistema empresarial.

   Per a açò, el Vicerectorat de Transferència i Coneixement i el Parc Científic també han engegat iniciatives com 'Con la Empresa UMH', un programa que pretén ser una porta d'entrada perquè les institucions tant privades com a públiques coneguen els diferents servicis i productes que la UMH posa a la seua disposició.

   "La UMH vol romandre prop de les necessitats del nostre teixit empresarial i institucional perquè el gruix de l'impacte de la transferència de coneixement sol i ha d'ocórrer en l'entorn més proper, amb la finalitat de millorar la vida de les persones", ha resolt López Sánchez.