3 de abril de 2020
 
Publicado 18/2/2020 12:19:57 +01:00CET

Unes 2.500 persones es mobilitzen contra la manifestació xenòfoba de Pegida a Alemanya

17 de febrer del 2020, Saxònia, Dresden: Seguidors del moviment xenòfob Pegida. Foto: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa
Robert Michael/dpa-Zentralbild/d

DRESDEN, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

Unes 2.500 persones es van mobilitzar aquest dilluns a Dresden, a l'est d'Alemanya, per protestar contra la marxa que va organitzar a la mateixa ciutat el moviment d'extrema dreta Pegida, un grup racista que des del 2014 ataca l'entrada de refugiats al país i la suposada islamització d'Europa.

La Policia de la ciutat ha informat que, tot i que totes dues mobilitzacions es van produir molt a prop l'una de l'altra, no es van produir incidents violents.

Els organitzadors de la contramanifestació han mostrat la seua satisfacció davant l'acolliment que va tenir la mobilització, perquè, si bé en un principi esperaven que hi haguera una assistència propera al miler de persones, finalment es va duplicar fins arribar quasi a 2.500 assistents.

"Targeta roja als nazis" o "Àvies contra l'extrema dreta" van ser alguns dels lemes que es van poder llegir en la mobilització en contra del grup xenòfob, que en els dies previs també havia sigut censurat pels grans partits d'Alemanya.

En aquest sentit, la filial de Dresden de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) d'Angela Merkel i el liberal Partit Democràtic Lliure (FDP) van demanar una contramanifestació amb el lema "La democràcia necessita columna vertebral", igual que el primer ministre de Saxònia, Michael Kretschmer, i diversos membres del seu gabinet, si bé a títol personal.

L'Associació de Comunitats Jueves a Saxònia, l'Església Catòlica i l'Església Protestant de l'estat també van mostrar el seu suport a aquesta mobilització.

Per la seua banda, la presència del líder d'Alternativa per a Alemanya (AfD), Björn Höcke, en la manifestació de Pegida ha resultat controvertida fins i tot per al seu partit, perquè la seua participació pot resultar, han dit des d'AfD, "arriscada" de cara a les imminents eleccions que se celebren aquest diumenge a la ciutat d'Hamburg.

"Per legítim que siga el problema, una manifestació sempre comporta riscos perquè no es pot controlar qui hi participa", ha assegurat Alexander Wolf, integrant de la junta executiva d'AfD.

colaboracio