Publicado 30/06/2022 12:30

Unides Podem assegura que no recolzarà un augment del pressupost de Defensa: "Mantindrem la nostra posició"

Archivo - El president d'Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en comú, Jaume Asens.
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

   MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

   Unides Podem ha explicitat que no recolzarà un augment del pressupost en Defensa fins a situar-lo en el 2% del PIB del país, com s'ha fixat en els compromisos de la Cimera de l'OTAN, i reitera que mantindran la mateixa posició en contra que han explicitat durant aquests mesos.

   "Ja sabeu quina és la nostra posició en aquest tema, no ho recolzarem", ha indicat el president del grup confederal en el Congrés, Jaume Asens, en declaracions als mitjans de comunicació als corredors de la cambra baixa.

   Al seu torn, el ministre de Consum i coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, ha recordat que el seu espai ja es va manifestar en el seu moment, en rebutjar eixos plans d'elevar la despesa militar, i segueixen mantenint la seua postura en el mateix sentit.

   Garzón ha assenyalat que caldrà conéixer amb detall i les explicacions d'eixe compromís d'elevar el pressupost de Defensa al 2%, però és "evident quina és la posició de partida" d'Unides Podem i la "mantindrem".

   "Els ministres d'Unides Podem votarem com el nostre grup parlamentari. Cal esperar que arribe la votació respectiva però és evident quina és la posició, ahir la vaig marcar en l'hemicicle i la mantindrem (...) Si es manté la línia apuntada, anem a mantindre la posició", ha explicat el ministre també en el Congrés.

colaboracio