1 de abril de 2020
 
Publicado 27/2/2020 13:12:37 +01:00CET

Unides Podem avança que el Govern pujarà l'IVA del tabac i de les cases d'apostes

Dona fumant un cigar.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

El diputat d'Unides Podem, Txema Guijarro, ha avançat que entre les mesures de la reforma fiscal consensuada entre el PSOE i Unides Podem s'inclourà l'augment de l'IVA al tabac i a les cases d'apostes, i una baixada per als productes d'higiene femenina i els servicis veterinaris.

Així ho ha assegurat Guijarro durant la seua intervenció en el debat en el Ple del Congrés sobre l'acord del Govern relatiu a la nova senda d'estabilitat pressupostària i el límit de despesa no financera ('sostre de despesa'), preludi dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2020.

Guijarro ha destacat que les mesures econòmiques pactades entre el PSOE i Unides Podem per a la reforma fiscal, que ha començat a implementar el Govern, "reprenen el camí de la justícia fiscal, la senda que aquest país s'havia perdut fa un temps i que comença novament".

En aquest sentit, ha explicat que, en matèria d'imposició directa, la reforma fiscal inclourà una pujada de l'últim tram de l'IRPF i s'harmonitzarà Societats, reduint-se el tipus aplicat a les pimes.

No obstant açò, ha desvetlat que les majors modificacions en matèria tributària tindran lloc en imposició indirecta, de manera que en l'IVA "es pujarà per a determinats productes i servicis", com el tabac i les cases d'apostes, mentre que baixarà per als productes d'higiene femenina i els servicis veterinaris.

Previsiblement l'IVA de productes femenins baixarà del 10% al 4% i el veterinari del 21% al 10%. En tot cas, les variacions de l'IVA sobre el tabac no figuren dins de l'acord presentat per PSOE i Unides Podem per a la formació del Govern de coalició i la investidura de Pedro Sánchez.

També ha recordat que aquestes mesures van acompanyades de la creació de nous impostos a determinats servicis digitals ('Taxa Google') i a les transaccions financeres ('Taxa Tobin').

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  El DAO de la Policía da positivo en Covid-19, como antes el de la Guardia Civil y Fernando Simón

 2. 2

  Aprobado un subsidio de 439 euros para temporales que queden en paro durante el estado de alarma

 3. 3

  Trece comunidades autónomas deciden aplazar a 2021 las oposiciones docentes previstas este año

 4. 4

  Einstein tenía razón sobre la luz, incluso a las más altas energías

 5. 5

  La OMS asegura que el Covid-19 no se transmite por el aire