Publicado 23/09/2021 18:35CET

La Unió Europea "comparteix plenament els dubtes" sobre la possible celebració del Mundial cada dos anys

Archivo - Arxiu - Margaritis Schinas
Christophe Licoppe/European Comm / DPA - Archivo

   MADRID, 23 set. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident de la Comissió Europea per a la promoció de l'estil de vida europeu, Margaritis Schinas, ha dit que comparteix "plenament els dubtes de les federacions nacionals de futbol" sobre la possibilitat de celebrar el Mundial cada dos anys, tal com està estudiant la FIFA.

   "Compartisc plenament els dubtes de les federacions nacionals de futbol europees sobre la possibilitat d'una Copa del Món biennal. Europa és l'epicentre mundial del futbol i tenim el deure preservar un model que respecte l'interés dels aficionats, el benestar dels jugadors i la lògica general del calendari esportiu mundial, no només els interessos comercials", ha defensat Schinas a Brussel·les.

   En la mateixa línia s'ha expressar Tomasz Frankowski, copresident del grup esportiu del Parlament Europeu i exfutbolista professional, en apuntar que un Mundial cada dos anys provocaria "un greu risc per a la salut dels jugadors, obligats a participar en competicions d'alta intensitat cada estiu". "Aquests plans conduirien a l'erosió de les oportunitats esportives per a la seleccions nacionals més febles en reemplaçar els partits regulars amb tornejos oficials", ha agregat.

   La UEFA ja va expressar aquest dimecres la seua decepció amb la FIFA per haver abordat la idea de celebrar un Mundial cada dos anys sense haver consultat a ningú i va assegurar que aquest projecte "comporta perills reals" cap a la pròpia competició, els jugadors, els combinats nacionals més modests o el desenvolupament del futbol femení.

   "La UEFA està decebuda amb la metodologia adoptada, que fins ara ha portat al fet que es comuniquen i promoguen obertament els projectes de reforma radical abans d'haver tingut, juntament amb altres parts interessades, l'oportunitat de participar en qualsevol reunió de consulta", va recalcar l'organisme en un comunicat.

Contador
colaboracio