Publicado 28/07/2021 13:59CET

La Unió insta Planas a defendre a Brussel·les "amb fermesa" la declaració dels cítrics com a producte sensible

Carles Peris
LA UNIÓ DE LLAURADORS

   VALÈNCIA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

   La Unió de Llauradors insta el ministre d'Agricultura, Luis Planas, a defendre "amb fermesa i determinació" la proposta plantejada el dilluns per la Generalitat i el conjunt del sector citrícola de la Comunitat Valenciana perquè es declaren els cítrics com a producte sensible, tant en la renovació de l'acord comercial de la UE amb Sud-àfrica com en altres acords amb països tercers.

   L'objectiu, recorda l'organització agrària, és "protegir al sector citrícola en aquest tipus de negociacions si el país tercer té també cítrics que desitja exportar a l'àmbit de la UE".

   Aquest anunci es va efectuar en una reunió que van mantindre aquest dilluns els responsables de la Conselleria d'Agricultura (Mireia Mollà i Roger Llanes) amb la directora general de Relacions amb la UE, Daría Terradez, l'eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero i la pràctica totalitat dels representants del sector citrícola a la Comunitat Valenciana, entre ells La Unió.

   "La consideració dels cítrics com a producte sensible quan la Comissió Europea negocie els Acords Comercials amb països tercers és fonamental per a garantir la protecció per al sector a la Comunitat Valenciana i per açò des de la nostra organització, en col·laboració amb l'eurodiputada valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñero iniciem el passat mes d'octubre una línia d'acció mitjançant la presentació d'informes tècnics a Brussel·les per a introduir-ho ja en la revisió de l'acord amb Sud-àfrica a l'octubre", assenyala el secretari general de La Unió, Carles Peris.

   L'entitat es congratula que finalment la Generalitat haja agafat la seua proposta i "la faça seua per a traslladar-la al Ministeri d'Agricultura". "Tots units sempre tindrem molta més força a l'hora de defendre els interessos del sector citrícola valencià", afirmen.

colaboracio