Publicado 05/07/2022 15:59

La Universitat d'Estiu de Gandia s'acosta "de manera íntima" a Berlanga amb un seminari

El cineasta valencià Luis García Berlanga
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

   VALÈNCIA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat d'Estiu de Gandia acollirà, el pròxim 19 de juliol, el seminari 'El Berlanga que nos faltaba', coordinat per l'actriu i directora Rosana Pastor. Es tracta d'un activitat de sis hores, oberta al públic en general, que busca "acostar-se a la figura de Berlanga només com reconegut cineasta, sinó també, de manera més íntima", explica la Universitat de València en un comunicat.

   Les dos primeres sessions comptaran amb la participació de Joan Carles Martí, periodista i comissari de l'exposició 'Visca Berlanga!', i de Rafa Maluenda, cineasta i director de la pel·lícula 'Berlanga!'. Tots dos "descobriran la persona darrere del creador i abordaran la seua faceta com a cronista del segle XX. A més, realitzaran un recorregut pel seu humor, el seu posicionament davant la censura i analitzaran la vigència de la seua obra".

   La tercera i última sessió portarà per títol 'El rastro de Berlanga a la cinematografía valenciana actual' i tractarà de realitzar un retrat de l'actualitat cinematogràfica a la Comunitat Valenciana i la influència que en ella ha tingut Berlanga.

   Per a açò, es comptarà amb la participació d'Áurea Ortiz, historiadora i investigadora de cinema, Vicent Monsonís, director, guionista i productor, i Maria Mínguez, guionista, guanyadora de sis premis a l'Acadèmia Valenciana de l'audiovisual i nominada als Premis Forqué.

   Aquest seminari està coordinat per l'actriu i directora Rosana Pastor qui, a més, ha sigut la comissària de l'Any Garcia Berlanga que ara acaba. Amb aquest seminari, la Universitat de València pretén unir-se al reconeixement a l'obra i figura del cineasta valencià.

   Tota la informació d'aquest seminari, i de tota la programació de la Universitat d'Estiu de Gandia, es pot consultar en: www.uv.es/ueg

colaboracio