Urdangarin ix per primera vegada de la presó de Brieva per a realitzar un voluntariat en una llar religiosa de Pozuelo

Publicado 19/9/2019 10:22:53CET
IÑAKI URDANGARIN/ EUROPAPRESS - Archivo

MADRID, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

Iñaki Urdangarin ha eixit aquest dijous poc abans de les 9.00 hores per primera vegada del centre penitenciari de Brieva (Àvila) en compliment del permís concedit per un jutge perquè realitze voluntariat amb discapacitats en una llar religiosa de Pozuelo (Madrid), han informat a Europa Press fonts penitenciàries.

El jutge de Vigilància Penitenciària ha autoritzat que Urdangarin isca de la presó dos vegades per setmana i un màxim de huit hores al dia. La decisió es fonamenta en aplicació de l'article 117 del Règim Penitenciari sobre "mesures regimentales per a l'execució de programes especialitzats per a penats classificats en segon grau", com és el cas d'Urdangarin.

El cunyat del Rei compleix una condemna de cinc anys i deu mesos. Compleix la quarta part el 28 de novembre de 2019, i és aleshores quan pot sol·licitar permisos ordinaris. El 19 de juny de 2018 va ingressar en la presó de dones de Brieva i, des d'aleshores, ha estat en un mòdul en el qual no té contacte amb altres reclusos. La pena la compleix íntegrament el 9 d'abril del 2024.

Contador
colaboracio